Как да се прочистим и влезем във форма след празничните трапези

7064
Как да се прочистим и влезем във форма след празничните трапези
Снимка: https://www.pexels.com

По време на празниците всички искаме да се поглезим с вкусните ястия на празничната трапеза. След това обаче е хубаво да помислим как може максимално бързо да влезем във форма и да пречистим организма си. Вместо да го отлагаме за неопределен период, нека започнем още през първите дни на годината. Тези няколко похвата, които ще разгледаме в статията ще ни помогнат да се почувстваме по- енергични и устойчиви на сезонните вируси. 

Водата

8 храни, които прочистват артериите в тялото ни

Сърдечните проблеми са основната причина за смъртните случаи в много страни. Значителна опасност както от сърдечен удар, така и от инсу...

Водата се използва като основна съставка във всеки детокс режим. Просто трябва да приемате необходимото за вашия организъм количество. За предпочитане е да консумирате изворна вода, а не минерална именно заради ниската минерализация. Също така в изворната вода се съдържат и необходимите за организма соли. За да увеличите приема на вода добра идея е да добавите към нея пресни плодове или зеленчуци. Нещо много полезно, което може да си направите е във чаша вода да изцедите сок от лимон и към него да добавите джинджифил и листенца прясна мента. Друга освежаваща и по - разнообразна напитка, която ще тонизира и пречисти организма ви е вода с нарязана краставица, към която също може да прибавите листа мента. 

Движението

Движението е много важно за тонуса и пречистването на организма. Когато тичате, тренирате или просто ходите по - бързо се потите. Именно чрез потта организма ви изхвърля всички токсини. Освен това потенето ускорява свалянето на излишните килограми. Освен, че изхвърляте всички токсини чрез спортът подобрявате и работата на сърцето, както и на всички органи. Ако водите заседнал начин на живот е време да се замислите и да промените това. Все пак не забравяйте, че спортът е здраве. 

Храната

Как с МЕД И ОЦЕТ да прочистите организма

Натрупването на излишни хранителни вещества и токсини в черния ни дроб може да създаде редица проблеми, свързани със здравословното ни ...

Хубаво е особено след празниците, когато сте похапнали повечко тежки храни и сте прекалили с яденето да наблегнете на по - здравословните храни, а именно - зеленчуци и плодове. Най - подходящи са цитрусите и зеленолистните зеленчуци. Намалете количеството на приеманите въглехидрати (хляб, тестени, мазни храни) и бързо ще почувствате лекота. 

Коледните и новогодишните празници са най - хубавите през цялата година. Всички ги свързваме с най - близките ни хора и най - богатите трапези. В това да си похапнем вкусна домашно приготвена храна няма нищо лошо, но след това е време да се погрижим и за тялото си. По принцип организма е устроен, така че да се детоксикира сам с помощта на кожата, черният дроб, бъбреците. Понякога обаче е добре ние също да се грижим за това да се храним добре и здравословно и по този начин да помагаме на тялото си в борбата с токсините. Когато сме здрави отвътре, това личи и отвън!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com