Как да скриете цъфтящите краища: 5 трика, с които да направите косата си отново добре поддържана

5382
Как да скриете цъфтящите краища: 5 трика, с които да направите косата си отново добре поддържана
Снимка: iStock

Красивата прическа може да бъде развалена само от един детайл - раздвоени краища. Единственият начин да се отървете от тях е да ги отрежете в салона. Ако обаче нямате време да си уговорите среща със специалист, няколко техники ще ви помогнат да коригирате ситуацията и да прикриете разделените краища - ще говорим за тях по-долу.

Разресване на косата върху маска

Причината за цъфтящите краища е изтъняването на липидния слой, който е повреден поради липса на грижи, често стилизиране, сух въздух и груби аксесоари за коса. Можете да предотвратите появата на цъфтящи краища и да придадете на косата си по-добре поддържан вид с помощта на овлажняващи и подхранващи маски.

Нанесете маската по дължината на косата, като обърнете специално внимание на краищата. След като нанесете продукта с пръсти, срешете косата си. Това не само ще ви позволи да разпределите по-добре маската върху вашите къдрици, но и ще ги „полирате“, правейки ги по-гладки и блестящи. След това можете да поставите термошапка или да загреете маската със сешоар върху кърпа, така че продуктът да проникне по-добре в структурата на косата под въздействието на топлина. По-добре е да измиете маската с хладка вода.

Кои ядки са изключително полезни за косата?

Пълнител за коса

Течните пълнители за коса осигуряват временен, но забележим ефект - къдриците стават визуално по-гладки, по-овлажнени и лъскави. Тези продукти трябва да се нанасят върху чиста коса, да се оставят за около 10 минути и след това да се изплакнат. След филъра можете веднага да започнете да оформяте - всяко оформяне в допълнение към термичната защита може да утежни вашите къдрици. 

Допълнителна грижа

Ако на косата ви липсва хидратация и накъсаните краища стават забележими дори след прилагане на третиране с изплакване, можете да се възползвате от терапии без измиване за възстановяване и подхранване. Това могат да бъдат маски или серуми, които трябва да се прилагат преди стилизиране.

Друг вариант е грижовният стайлинг. Обърнете внимание на форматите изглаждащи течности или мляко. Ако имате тънка коса, можете да нанесете такива продукти само в краищата, за да ги изгладите и да прикриете разделянето. Лек спрей с овлажняващи и подхранващи съставки може да се нанесе върху дължината като цяло.

Как да отгледаме гъста и здрава коса: 9 правила за шикозна коса

Правилен стайлинг

Правилната техника на стилизиране ще помогне да се скрият разделените краища: сешоарът трябва да се държи така, че въздушният поток да изглади люспите на косата. Първо изсушете корените, оставяйки дължината 80% суха. Въоръжете се с четка и издърпайте всеки кичур с гребен, като го нагрявате равномерно със сешоар под ъгъл от 45 градуса. Кичурът може да се суши няколко пъти, но не забравяйте, че въздухът не трябва да е твърде горещ.

Разделените краища също могат да скрият леки, разхлабени къдрици. Можете да ги направите както с маша, така и с лента за коса. Вторият вариант е по-щадящ и определено няма да навреди на косата ви.

Довършителни средства

Маслата ще ви помогнат да направите косата си още по-гладка и добре поддържана след стилизиране. Затоплете малко количество от продукта в ръцете си и го нанесете с леки движения в краищата или почти по цялата дължина. Маслото ще ви помогне да изгладите къдриците си и да ги направите по-меки. Ако нямате масло под ръка, същият продукт, който сте нанесли преди стилизирането, може да ви помогне. Разпределете малко количество в ръцете си и нанесете върху краищата. Основното е, че текстурата на продукта не трябва да е твърде гъста, така че нишките да не се слепват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кой е най-големият град в Шотландия

Смъртоносен капан: защо котките не трябва да се доближават до прозорци с PVC дограма

3 вида горски плодове за намаляване на мазнините по корема

Ето какво се случва в мозъка, когато вземаме решения за пари или храна

Оливки или черни маслини: Каква е разликата, кое е по-полезно?

Кога НЕ се пекат козунаци за Великден?

Кои са най-лесните начини за боядисване на яйца?

Как да се отървете от бучките и подутините след инжекции

Кога се мият прозорците преди Великден?

Готвач разкри какви са тайните на вкусното агнешко месо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com