Как да станем идеалният ПРИЯТЕЛ? - кратък урок

5008
Как да станем идеалният ПРИЯТЕЛ? - кратък урок
Снимка: iStock

Изграждането на истинско приятелство отнема години на досадна работа. Въпреки това си заслужава жертвата – ще си спечелите другар и за добро, и за лошо. Истинският приятел е честен, дискретен, открит и честен. Ето кратък урок за това как да бъдете добър приятел.

Приятелите не трябва да са един с друг през цялото време, да се споразумяват за всичко, да посещават всеки ден и да бъдат неразделни – истинските приятели знаят границите. Те знаят, че понякога е по-добре да не налагат компанията си. Въпрос на такт и чувство.

Отговорностите на перфектния приятел:

- Пазете тайни. Ако приятелка ви повери тайна информация, това означава, че ви се доверява напълно – не я разочаровайте. Не се изкушавайте да споделяте сензационна информация с другите. Бъдете дискретни. Помислете как бихте се почувствали, ако тя направи проблема ви сензация на месеца в квартала?

Какво да кажете на ваш приятел, когато прави глупости, без да го нагрубите

Истинският приятел е такъв, защото ти казва всичко право в очите, и то често не е онова, което искаш да чуеш. Хубаво е да можеш да разч...

- Дайте й подкрепа. В трудни моменти стойте близо до нея, поддържайте настроението си, ако можете да направите нещо, което да подобри ситуацията, предложете й помощта си. Понякога е достатъчно да знаем, че има някой, който ни пожелава добро и ни стиска палци.

- Говорете добре за нея. Хвалете я пред приятели и семейство и я изобразявайте на непознати в суперлативи. Никога не говорете лошо за нея! Дори когато си много ядосан на нея! Винаги работете за нейното добро във всяка сфера на живота: лична и професионална.

- Застанете зад нея. Ако някой я обиди, вземете нейната страна. Не позволявайте на някой да говори лошо за приятеля ви – все пак и той ви обижда по този начин!

- Предложете своята помощ. Ако е възможно, помогнете й с всичко, което тя поиска от вас. Предложете й помощта си, когато видите, че не се справя с нещо.

- Чуйте нейните признания. Дори ако ви разказва една и съща история отново и отново! Накарайте я да каже нещо добро понякога – в края на краищата не сте единственият, който обича да говори за себе си.

Как да разберете, ако приятелите ви не ви уважават?

Без приятелство животът е труден, но имаме ли нужда от такива, които постоянно ни предават и не ни зачитат? Всеки си е патил от „...

- Бъдете честни и открити с нея. Ако искате връзката ви да бъде наистина близка, не се преструвайте на нищо и никого. С приятел винаги трябва да сваляте маската си.

- Бъдете верни и честни. Никога не я лъжи, дори „заради нея“. Винаги спазвайте обещанията си.

- Приемете нейния избор. Дори и да не ги подкрепяте, не я тормозете, ако имате различно мнение по въпроса! „Каквото и да правиш, ти си ми приятел“ не означава „каквото и да прави моят приятел, е правилно“. Но да бъдеш приятел, също така идва със задължението да изразяваш конструктивна критика. Разбира се, с мек тон, понякога дори под формата на шега.

Научете се да прощавате. Вашият приятел може да сгреши точно толкова, колкото и вие имате право на грешка. В крайна сметка никой не е перфектен. Така че не позволявайте на малко разногласие да развали приятелството ви.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 3 май /валутен калкулатор/

Съпруг в депресия: 7 съвета как да му помогнете

5 предимства на това да си егоист, за които всеки удобно забравя

Искате да сте млади и красиви? Добавете този продукт към диетата си

Ако имате изсъхнал козунак - ето какво да направите с него

Как трябва да съхраняваме козунаците, за да са меки най-дълго време

Какъв брой яйца се боядисват за Великден

Как да боядисаме красиви великденски яйца, на които всички ще се възхищават

Направете това, ако разтегнете връзки или изкълчите ръката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com