Как да тълкуваме сънищата си без съновник?

26865
Как да тълкуваме сънищата си без съновник?
Снимка: iStock

Сънищата ни са доста лични преживявания и обикновено са тълкувани  доста общо. Психоаналитикът Саверио Томасела обяснява, че ако сънувате че сте бременна, възможно е да бъде знак за настъпващи проблеми, но за друга жена може да означава, че нещо хубаво е може да стане. Това зависи от всяка отделна жена и нейните мечти, състояние и т.н. Затова той предлага да имаме индивидуален подход към тълкуването на сънища.

Психоаналитикът вярва, че сънищата ни изразяват подсъзнателните ни мисли. Той дава идея на тези, които биха искали да изследват своите сънища да се задълбочат към изучаването на тази част от своето съзнание и да започнем да си водим дневник на сънищата, например. В него можем да записваме всички сънища, които си спомняме, дори да се чувстваме объркани и да ни се сторят незначителни. Най-добре е това да стане неизменен ритуал от деня ни сутрин, затова е добре да записваме сънищата си веднага, след като се събудим, защото после можем бързо да ги забравим или дори преиначим през рационалното ни мислене.

Сънищата на човека са свързани с пътуване във времето, твърди сомнолог

Нашите сънища може да са истински ключ към пътуването във времето - както към миналото, така и към бъдещето. Това твърди руският сомнол...

Психоаналитикът също така препоръчва да продължим с ритуала поне няколко седмици или месеци. Така всеки един от нас, без да бъдем специалисти можем да използваме съновник за откриването на връзки между различни сънища и да си обясним дали някои от тях не са повтарящи се, след дни на стрес или има наистина някои неща, които можем да сме видели в съня си, след което наистина да се случат и в реалността. Това се наричат още и дежа вю сънища. Само така ще можем да направим връзката кой образ от съня ни какво означава за нас и да се научим да разпознаем сигналите на нашето подсъзнание.

Саверио Томасела не отрича съновниците, но смята, че не бива човек да се затормозява с вече готовите значения, представени там, защото така вместо да открием свещените символи на образите в тях за нас самите, ние се обременяваме с културните поверия и традиции, което може да кара да се чувстваме объркани. Сънят ни е лично и индивидуално преживяване и значенията са доста различни едни от други. Поради този факт, психоаналитикът ни съветва вместо да ползваме съновника, да се опитаме да тълкуваме и интерпретираме сами съня си.  Ние познаваме себе си най-добре и можем да открием самата връзка между сънищата и различни неща от нашето ежедневие или миналото.

Дори можем да използваме по-аналитичен тип метод, без да правим равносметки от нашите сънища, записвайки ежеседмично това което сънуваме в колони в тефтера, рисувайки образи на запомненото и с какво ги асоциираме, какви хора сме сънували и чувствата, които пораждат у нас, какво ни се е случило или какво сме видели. Така ще можем да имаме готови схеми за допълване и интерпретация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com