Как да възродим изгубеното доверие във връзката

4853
Как да възродим изгубеното доверие във връзката
Снимка: iStock

Въпреки че не съществува реално ръководство за възстановяване на доверието в една връзка, стъпките по-долу могат да станат основа за репарация.

1. ПРИЕМЕТЕ РОЛЯТА СИ

Ако сте обидили или наранили някого чрез нарушаване на доверието, от решаващо значение е да помислите върху действията си и да признаете грешката си. Отхвърлянето, отклоняването, минимизирането или прехвърлянето на вина няма да ви помогне в усилията ви да се справите със случилото се и да работите за поправка.

2. НАПРАВЕТЕ ПЛАН ЗА ИЗВИНЕНИЕ

За много хора извинението не идва лесно. Това може да накара човек да се почувства уязвим , предизвиквайки чувство на тревожност или страх. Бъдете решени да продължите напред с извинението си въпреки дискомфорта си.

По дрехите посрещат. Доверявате ли се на непознати?

Дали да се доверим на друг човек, или не? Ние вземаме подобни решения въз основа на първото впечатление за външността и чертите на лице...

3. ПОИСКАЙТЕ ПОДХОДЯЩО ВРЕМЕ ЗА РАЗГОВОР

Поговорката „времето е всичко“ може да има значение, когато се извинявате. Попитайте партньора си кога би било добро време за разговор. Кажете му, че трябва да обсъдите нещо важно, което искате да обсъдите. Оставете го да определи времето за този разговор, за да може да му даде цялото си внимание.

4. ПОЕМЕТЕ ОТГОВОРНОСТ

Сега е време да покажете на партньора си, че поемате отговорност. Бъдете искрени и използвайте „аз“ съобщения : „Много съжалявам, че те нараних“, „Наистина ми пука за теб и се чувствам ужасно, че те разочаровах“. Бъдете конкретни, когато е възможно, относно това, за което съжалявате: „Много съжалявам, че ти казах, че отидох до магазина, когато всъщност бях някъде другаде“, „Чувствам се ужасно, че те излъгах за това как похарчих тези пари ” Кажете, че искате да оправите нещата.

5. СЛУШАЙТЕ АКТИВНО

Какво да кажете на ваш приятел, когато прави глупости, без да го нагрубите

Истинският приятел е такъв, защото ти казва всичко право в очите, и то често не е онова, което искаш да чуеш. Хубаво е да можеш да разч...

След като се извините, изслушайте партньора си. Използвайте техники за активно слушане. Това означава да бъдете възприемчиви не само вербално, но и с езика на тялото си. Наведете се и погледнете партньора си в очите, вместо да скръстите ръце в отбранителна поза. Имайте предвид, че емоциите може да се засилят, включително и вашите. Останете спокойни и приемете чувствата на партньора си.

6. НЕКА ДЕЙСТВИЯТА ПОДКРЕПЯТ ДУМИТЕ ВИ

Истинското извинение струва златото. Въпреки това, при липса на последващи действия, думите ви стават безсмислени и бъдещите опити за поправка могат да бъдат отхвърлени. Ако вашето извинение бъде прието, от вас зависи да демонстрирате модел на надеждно поведение с течение на времето. Отидете на разстояние и се ангажирайте да бъдете най-добрият си вариант: бъдете смирени, бъдете мили, бъдете привързани, бъдете признателни, бъдете лоялни, бъдете любящи и заслужете доверие.

7. БЪДЕТЕ ТЪРПЕЛИВИ

Отнема време за възстановяване на доверието. Бъдете търпеливи с процеса и с партньора си. Освен това, признайте, че да се разкайвате не означава да се биете. Никой не е идеален и всеки прави грешки. Поемете отговорност, но бъдете мили към себе си. Нормално е да изпитвате някаква вина, срам или самообвинение, просто не позволявайте да ви завладее. Гледайте на това като на възможност да растете и да направите връзката си по-силна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 6 май /валутен калкулатор/

Как сe приготвя традиционната питка за Гергьовден?

На кои държави е покровител Свети Георги?

Внимание: Тези хора не трябва да ядат домати

Диетолог: 4 храни, на които трябва да кажете "НЕ"

Как да игнорираме хората, които ни дразнят?

Кои позиции за спане са препоръчителни за гръбначния стълб?

Тези знаци на лицето ни са показатели за здравето

Великден 2024 - какво НЕ трябва да се прави

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com