Как можем да облекчим болките в коленете

3793
Как можем да облекчим болките в коленете
Снимка: iStock/Guliver

Ходене, тичане, стоене на крак и какво ли още не. Хората ежедневно извършат дейности, които натоварват коленете. С напредване на възрастта е възможно да се появят болки, които да затруднят движението и дори да го направят особено болезнено. Възможно е дори да се появи и риск от остеопороза или артроза на ставите. В следващите редове ще посочим някои изпитани метода, които можете да приложите, за да помогнете на коленете си.

Лед

Масажирането с лед е полезно за премахване на отока и болката. Независимо дали страдате от заболяване или просто ви боли след натоварване, то ледът ще облекчи нещата. Разтрийте с леда около 20 минути, докато видимо не усетите облекчение.

Два домашни лека, които ще ви избавят от болките в коленете

Ако мислите, че болките в коленете са проблем само за по-възрастните хора, грешите. От тях се оплакват все повече млади хора, а сред пр...

Нестероидни противовъзпалителни лекарства

Те могат да бъдат от полза при болката, но трябва да сте наясно с възможните странични ефекти. Ако имате проблем със стомаха, можете да получите раздразнение и дори кръвоизлив. Поради тази причина се консултирайте с лекар, преди да прибегнете до тях.

Правилните упражнения

Независимо дали ви боли много или страдате от някоя болест на костите, то трябва да се движите и да правите подходящи упражнения. За да се предотврати износване на ставата, тя трябва непрекъснато да се движи. Също така, не бива да допускате и да се схване.

С упражненията закалявате и мускулатурата. Това е важно и за самите стави. Ако мускулите са атрофирали, то ставите не могат да функционират нормално.

Здравословна храна

Здравословната храна е важна за здравето на ставния хрущял. Намаляването на наситените мазнини е от огромно значение за предотвратяването на появата на остеопороза и износване. Смята се, че хората, които ядат повече плодове и зеленчуци, както и витамин С, имат по-нисък риск от развитие на костни болести.

При болки в коленете и ставите си приготвятм този домашен коктейл!

В някои случаи болките в ставите изискват посещение на лекар, препоръчително е да посетите лекар, ако не знаете причината за болката в ...

Отслабване

Излишните килограми влияят на всяка част от тялото ни. Ставите не правят изключение. Когато тежестта е в повече, мускулите не могат да работят правилно, а самите стави се натоварват двойно. В резултат на това износването става по-бързо и в един момент не можете да се движите нормално.

Ако имате проблем с килограмите, то тогава трябва да вземете мерки за намаляването. По този ще помогнете и на тялото ви да се движи по-лесно.

Глюкозамин

Глюкозаминът е аминозахарид, който има основна роля за здравето на ставите. Той основна структурна единица на скелета. Трудно е обаче да си го набавите чрез храната. Най-много това вещество се съдържа в морските дарове, но нашата традиционна кухня не включва почти такава храна.

Затова хората с проблеми в ставите, трябва да помислят за хранителни добавки, които съдържат тази съставка.

Възможни интервенции

По тежките случаи се насочват към различни инжекции с хиалуронова киселина и глюкозамин. Ако износването е по-тежко се предприема и смяна на коленната става.

Пет храни, които помагат на коленете

Вероятно никога не сте осъзнавали колко разчитате на коленете си, докато не започнат да ви болят. Хроничната болка в коляното е толкова...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да се отървете от миризмата на изгоряло у дома?

Защо носът и други части на тялото сърбят: възможни причини и народни предзнаменования

Ражда се нова ера! Ретрограден Плутон и преход на Плутон от Козирог към Водолей до 19 ноември

4 зодии, които ще намерят любовта през втората половина на 2024 г

8-те най-популярни въпроса за секса в интернет

Кои са най-големите притоци на Марица?

6 тайни за перфектните пържени яйца

14 храни, които не трябва да приемате за закуска, за да не навредите на тялото си?

Ето защо диетата без глутен не е полезна за всеки

Полезно както у дома, така и в градината: 7 варианта за използване на утайката от кафе

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com