Как с МЕД И ОЦЕТ да прочистите организма

48791
Как с МЕД И ОЦЕТ да прочистите организма
Снимка: https://pixabay.com

Натрупването на излишни хранителни вещества и токсини в черния ни дроб може да създаде редица проблеми, свързани със здравословното ни състояние. Затова е важно да водим пълноценен и здравословен начин на живот и да прочистваме добре червата си. 

Прочистването на дебелото черво е разпространено още в Древна Гърция, а ползите действително са много и важни. По този начин можем значително да редуцираме дискомфортни състояния като главоболие, умора, отпадналост, покачване на килограми и т.н. Освен това, прочистването влияе благоприятно върху психиката и имунната ни система. 

Защо е важно да се премахнат излишните изпражнения и да се прочистят червата?

Кога медът е вреден?

Медът е една от най-старите храни, познати на човечеството. Всеки познава ползите от него: той помага при настинки, има противовъзпалит...

Чрез детоксикиране на тялото и черния дроб ние добавяме допълнителни годинки към нашия живот, тъй като тези процеси действат на процеса на стареене. 
Освен това, ако не се грижим за пречистването на тялото ни, натрупването на излишни токсини под формата на изпражнения може да допринесат за развитието на нежелани заболявания. Ако не изхвърляте токсините навреме, е много по-вероятно да се разболеете.
Детоксикирането е важен процес, който изхвърля всички бактерии и вируси от тялото ви и ви помага да пречистите организма изцяло. 

Лечебната сила на ябълковия оцет

Ябълковият оцет също има пречистващи свойства, а е и с високо съдържание на полезни хранителни вещества, витамини и минерали. Калият е от основните съставки на оцета и подпомага заздравителния и детоксикиращия процес, както и отделя токсични отрови, които могат да бъдат отстранени от организма. 
Ябълковият оцет играе ролята на органичен антибиотик, който ще подобри храносмилателната ви функция и ще подсили имунната ви система.

Пречистване на дебелото черво с оцет и мед 

Домашна медена рецепта за по-красива и нежна кожа!

Ако на кожата ѝ липсва достатъчно вода и стане прекалено суха, започват да се появяват линии, бразди и бръчки. Но благодарение на свойс...

За ползите от меда всички знаем, те са многобройни и за тях се говори много, а позитивите от оцета вече изяснихме – какво ли ще получим при комбинирането на тези две така полезни съставки?
Чрез тази „отвара“ ще помогнете на организма си да постигне естествена детоксикация. Препоръчваме ви за оптимални ефекти да преустановите консумирането на вредни храни и напитки и да наблегнете на здравословния и качествен начин на живот. 

Как се приготвя топлата напитка с мед и оцет за прочистване на червата?

Сварявате 250 мл вода и докато е гореща на котлона, прибавяте 2 супени лъжици ябълков оцет. Разбъркайте добре и добавете 1 супена лъжица мед в същата смес. Отново разбъркайте добре, докато медът не се разтопи. Консумирайте всяка сутрин на гладно в горещ или топъл вид на напитката.

Тя ще спомогне за по-бързото разграждане на храносмилателните ензими, както и ще разради слузта в червата, ще пречисти лимфните възли и ще подобри циркулацията им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Доверете се на интуицията си: 10 признака, че сте безсрамно използвани

Защо някога трепетликата е била смятана за прокълнато дърво - ще се учудите

Непирятни моменти в офиса, които развалят работния климат

9 симптома на начална депресия - проверете дали ги имате

Защо се посипва сол пред входната врата

Кои птици са в групата на прелетните

Кои са топли и кои студени цветове

Кои планети в Слънчевата система са газови гиганти

Житейски илюзии: 3 токсични нагласи, от които трябва да се отървете преди 30-годишна възраст

Знаете ли кои храни са най-богати на фибри

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com