Какви грижи трябва да положим за цветята през есента, за да им се радваме напролет?

3411
Какви грижи трябва да положим за цветята през есента, за да им се радваме напролет?
Снимка: iStock

Въпреки че се опитваме да се съпротивляваме, смяната на сезона е доказателство, което можем да проверяваме всеки ден. Ето защо, далеч от носталгията по лятото, е време да започнем да планираме грижите за растенията през есента, ако искаме те да бъдат подготвени за зимните температури. Най-добрата инвестиция, така че следващата пролет да изглеждат напълно и в добро здраве.

И въпреки че в момента смятаме, че има още много време за студа, не се заблуждавайте: с началото на спада на температурите е идеалното време да започнете с грижите за растенията през есента. По този начин насърчаваме фантастичен начин да гарантираме, че растенията са защитени, когато зимата се появи.

Въпреки, че все още високите температури ще изискват от нас да поддържаме добър модел на напояване, ще трябва да наблюдаваме времето, за да променим използването на този елемент. Тази грижа за растенията през есента цели по същество да помогне на растенията да изживеят прехода между голямото количество вода, типично за лятото (когато слънцето причинява повишаване на температурата) и студа и малкото поливане през зимата. Благодарение на този сезон ще позволим на нашите храсти да навлизат в зимната си вегетативна почивка постепенно и без да създаваме нещо, което по това време на годината може да им навреди: излишната вода.

Градинска работа през есента

Имайте предвид, че когато температурите започнат да падат, ще се понижат както нуждите на растенията, така и способността им да изпаряват излишната вода от напояването. Убедителна причина да започнем да го разпределяме и да прегледаме различните дренажни системи на нашите растения. През зимата трябва да внимаваме да предотвратим загниване на корените на зеленчуците поради комбинацията от вода и студ.

Универсален тор за растения

Използвайте компост с бавно освобождаване, за да подготвите растенията си за зимата.

В случай на дървета и храсти ще трябва да отделим малко повече време за извършване на санитарна резитба. Благодарение на този акт тези екземпляри ще посрещнат зимата без повече клони, които да поддържат през месеците на хранителен дефицит и следователно ще съсредоточат ресурсите си върху защитата на по-голямата част от растението от лошо време.

ВРЕМЕ ЗА ЗАСАЖДАНЕ И ПРЕСАЖДАНЕ

Противно на общоприетото схващане, ранната есен е идеално време за засаждане и трансплантация на някои растителни видове. 

ЗАЩИТА НА ЕСЕННИ РАСТЕНИЯ, ПОСЛЕДНАТА СТЪПКА

Въпреки че сме го запазили за последно, тази задача е също толкова важна, колкото и предишните. Грижа за есенните растения, която ще ни помогне да ги предпазим от студа, за да се появят в целия си блясък през следващата година.

По този начин ще започнем с поставянето на пролетните и летните цветя в саксии, за които знаем, че страдат от ниски температури. За тях идеалното е да ги поставят на място, защитено от зимните студове, което може да бъде под покрива на терасата или дори в оранжерия. Когато четем думата оранжерия, нека прогоним тази идея, че те са само големи, защото можем да разчитаме на други малки, които дори се приспособяват към размера на балкон. Ако имаме градина и вие имате овощни дървета, сега е и моментът да започнете да планирате използването на мрежи за хибернация. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com