Какво да направите днес, за да бъдете красиви и здрави след 20 години?

11638
Какво да направите днес, за да бъдете красиви и здрави след 20 години?
Снимка: iStock/Guliver

Съвременният човек всяка година от живота си се "подмладява" с 2,5 месеца, твърдят учени. На същата възраст можем да си позволим повече от тези, които са 7-10 години по-големи от нас. Как да съчетаем социалната младост с биологичната?

Ето няколко съвета!

Никой не иска да мисли за възрастта, особено когато сме млади. Но ако искаме да запазим здраве, енергия и красота в по-напреднала възраст, си струва да започнем да се грижим за себе си възможно най-рано. Ето някои добри навици, които да развиете през 30-те си години, за да можете да си кажете „благодаря“ по-късно.

Тренировка сутрин

5 тайни за красотата на французойките

Наред с корейците, французите са тези с най-добра кожа. Искате ли да разберете какъв е ключът към успеха? Отговорът е прост - изключите...

Спортът наистина е здраве и ако искаме да живеем дълго, важно е да правим аеробни и силови тренировки два до три пъти седмично. И най-добре е да го правите сутрин: упражненията и спортът сутрин повишават нивата на енергия, а също така ни помагат да поддържаме здравословни хранителни навици.

Намерете своето средство за облекчаване на стреса

За съжаление изпитваме стрес на всяка възраст, но с всяко ново десетилетие ни става все по-трудно да се справяме с него. Междувременно хроничният стрес увеличава риска от развитие на много сериозни заболявания: диабет, хипертония, сърдечни заболявания и дори рак. Ето защо е много важно да намерите свой собствен начин за облекчаване на стреса и справяне с последствията от него: независимо дали става въпрос за спорт или плетене, медитация или разходка - основното е да победите стреса.

Правете профилактичен преглед поне веднъж годишно

Никой не обича да ходи на лекар, но за да се срещате с тях по-рядко, си струва да правите медицински преглед веднъж годишно. Гинеколог, зъболекар, офталмолог, мамолог - тези и други специалисти трябва редовно да ви преглеждат и да следят състоянието ви.

Тайните за красота на японските жени

Удивително е как японските жени успяват да поддържат свежа кожа, перфектна фигура и жизнена, лъскава коса и така до дълбока старост. К...

Яжте повече млечни продукти

Костната ни плътност достига своя пик на 30-те години и тогава постепенно губим калций и костите и ставите ни стават все по-слаби. Ето защо е много важно да си набавяте достатъчно калций и витамин D и най-добре с високомаслени млечни продукти. Жените, които ядат млечни продукти, често се оказват с по-нисък риск от ранна менопауза.

Яжте повече мазни храни

Разбира се, не говорим за мазнина или ястия, приготвени с много олио. И определено трябва да стоите далеч от всички продукти, които могат да съдържат трансмазнини – те са много опасни за здравето ни. Но зеленчуците, рибата, ядките, млечните продукти - с една дума, всички тези, които съдържат ненаситени мазнини - са просто необходими за нас.

Използвайте редовно слънцезащитен крем

Разкрасяващи продукти от далечното минало, които се използват и до днес

Когато стане въпрос за бюти процедури и козметика, обикновено всеки показва стремеж към новото, модерното и иновативното. Като че ли се...

Трябва да прекарваме 15 минути на ден под слънцето, но през останалото време трябва да предпазваме кожата си от ултравиолетовите лъчи. И не само през лятото: защита е необходима почти през цялата година. Много е сериозно!

Яжте повече фибри

Друга важна промяна в диетата ни е, че колкото повече остаряваме, толкова по-важни стават фибрите за нас. Повечето възрастни не получават достатъчно от тях, поради което се сблъскват с нарушаване на храносмилателния тракт, както и със забавяне на метаболизма. Трябва да приемаме най-малко 30 грама фибри на ден – и нито грам по-малко!

Събиране на семейна история

Много заболявания са "наследствени": рак на гърдата, колоректален рак, диабет, сърдечни заболявания - ако вашите близки са страдали от тези заболявания, важно е да обърнете специално внимание на превенцията и не забравяйте да се подлагате на физически преглед ежегодно. Освен това си струва да знаете на каква възраст болестта се е проявила за първи път при вашите роднини - това ще ви позволи да бъдете нащрек и, ако е необходимо, да забележите ранните прояви на болестта навреме.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои днешни континенти са били част от Лавразия

Какво виждат бебетата, а възрастните не могат?

Коя е най-добрата комбинация на цветове за дрехи

Как да пишем по-бързо на клавиатурата

Как да пишем по-бързо на клавиатурата

Защо трябва да избягваме газираните напитки?

Трябва ли да накисваме зеленчуците във вода, сода за хляб или оцет?

Неправилното дишане: Много подценявано, но ето до какви проблеми води

Дженифър Лопес настоява за деца от Бен Афлек: Реакцията на актьора

Как най-лесно се маха боя за коса от лицето?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com