Какво да направите, когато разберете, че са ви изневерили?

2718
Какво да направите, когато разберете, че са ви изневерили?
Снимка: iStock

Откритието, че сте били измамени, е емоционално опустошително преживяване, което може да ви накара да се чувствате предадени, наранени и объркани. Справянето с изневярата е предизвикателство, но е важно да дадете приоритет на благосъстоянието си и да предприемете стъпки, за да се справите с трудните емоции.

Ето някои предложения за това какво да правите, когато разберете, че сте били измамени:

Позволете си да чувствате: Естествено е да изпитвате различни емоции, включително гняв, тъга и недоверие. Дайте си време и пространство да обработите тези чувства. Затварянето на емоциите в себе си може да навреди на психическото и емоционалното ви здраве.

Потърсете подкрепа: Споделете чувствата си с човек, на когото имате доверие, независимо дали е близък приятел, член на семейството или терапевт. Разговорът за емоциите ви може да ви осигури утеха и да ви помогне да придобиете перспектива за ситуацията. Не се колебайте да се опрете на системата си за подкрепа в този труден момент.

7-те вида изневяра и притеснителните знаци, по които да ги разпознаете

Погрижете се за физическото си здраве: Емоционалното разстройство може да повлияе на физическото ви състояние. Уверете се, че се храните добре, спите достатъчно и се занимавате с дейности, които ви носят радост. Грижата за тялото ви може да допринесе за по-здравословно мислене.

Поставете граници: Определете от какво се нуждаете по отношение на пространството и комуникацията. Нормално е да установите граници с човека, който ви е изневерил. Помислете дали се нуждаете от известно време отделно или искате да обсъдите ситуацията допълнително.

Размишлявайте върху връзката: Отделете време да обмислите връзката и да прецените дали искате да продължите напред. Преценете причините за изневярата и оценете цялостното състояние на връзката. Този размисъл може да ви помогне да вземете информирани решения за бъдещето си.

Помислете за консултация: Индивидуалното консултиране и консултирането на двойки може да бъде от полза за преодоляване на последиците от изневярата. Професионалният терапевт може да ви даде насоки, да улесни комуникацията и да ви помогне да преминете през сложните емоции, свързани с предателството.

Избягвайте да обвинявате: Въпреки че е естествено да искате отговори, избягвайте да се впускате в обвинения. Вместо това се съсредоточете върху разбирането на основните проблеми, довели до изневярата. Този подход може да бъде по-конструктивен в дългосрочен план.

Неща, които трябва да направите, преди да простите изневяра

Дайте си време да се излекувате: Излекуването от болката от изневярата отнема време. Бъдете търпеливи към себе си и признайте, че процесът на възстановяване е постепенен. Прибързаното вземане на решения или опитите за потискане на емоциите могат да попречат на изцелението ви.

Преоценете приоритетите си: Използвайте това трудно преживяване като възможност да преоцените приоритетите и целите си. Помислете от какво се нуждаете в една връзка и дали сегашната ви ситуация съответства на вашите ценности и желания.

Разгледайте възможностите си: В крайна сметка решете дали можете да възстановите доверието си и да продължите напред, или е във ваш интерес да се разделите. Всеки човек и всяка връзка са уникални и няма универсално решение. Доверете се на инстинктите си и дайте приоритет на собственото си благополучие в процеса на вземане на решение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Какви рискове крие лаймската болест в напреднала възраст?

5 начина да научите децата си да устояват на трудностите в живота?

Как се избелват кокошите яйца, преди да ги боядисаме

Ако искате яйцата да останат здрави, сложете това в тенджерата

Нов начин за боядисване на великденски яйца на райета

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com