Какво е инфлуенсър и как печелят инфлуенсърите?

31217
Какво е инфлуенсър и как печелят инфлуенсърите?
Снимка: iStock

Дигитализацията на редица сфери от живота ни, възхода на социалните мрежи създадоха нови професии и занимания, пряко свързани с тях, като инфлуенсърите. Думата произхожда от глагола influence, означаваща „оказвам влияние“. Инлуенсърите са хора, оказващи значимо влияние на останалите в социалните мрежи. Имат множество последователи, постовете им будят интерес, биват чакани, следвани, коментирани и споделяни. Инфлуенсърите диктуват модата, начина на живот, бита, поведението, избора. Те биват копирани от последователите си, чието доверие са спечелили. Инфлуенсърството е форма на реклама, на маркетинг, която изгражда брандове и подпомага развитието им, както и растежът на продажбите и печалбите им. Инфлуенсърството често изгражда авторитета на бранда, създава доверието в него, подобрява взаимоотношенията с клиента, когато е уместно, правилно и професионално подбрано.

Как печелят инфлуенсърите?

Компаниите наемат инфлуенсъри, за да представят с пост в социалните мрежи и своите профили техни продукти или услуги. Потребителите са по-склонни да закупят продукт или услуга, които се рекламира от човек, на когото имат доверие и с когото общуват активно. Успешните инфлуенсърите биват канени на редица събития и имат достъп до луксозни места, предназначени само за отбрани личности. Те получават скъпи стоки в замяна на пост с тях в профилите си в социалните мрежи. Други варианти за печалба са платените рекламни публикации, както и гост публикациите, при които инфлуенсърите постват съдържание за даден бранд в своите профили или създават съдържание за него на сайта или блога му.

Организират първата в България Къща с инфлуенсъри

Тази есен ще бъде стартиран премиерният сезон на първата по рода си Къща на инфлуенсърите, стана ясно от изказване на популярните влогъ...

Не само звездите и известните личности могат да бъдат инфлуерсъри. Често съвсем обикновени хора, умеещи да интригуват аудиторията, да привличат и задържат вниманието ѝ, съумяват да имат стотици хиляди последователи и да се превърнат в успешни инфлуенсъри.

Какво е важно, за да бъдете успешен инфлуенсър?

Необходими са много приятели или последователи в социалните мрежи. Успешните инфлуенсъри увеличават непрекъснато своите последователи чрез интригуващо съдържание, предлагане на приятелство, игри, подаръци, промоции. Важен е ефектът на „снежната топка“ – колкото повече последователи има даден инфлуенсър, толкова по-лесно привлича нови и увеличава аудиторията, за да постигне успех.

Важно е последователите да бъдат активни. Постовете трябва да ги подтикват към коментар, реакция, споделяне. Това отличава успешния инфлуенсър и го прави търсен.

Украински инфлуенсър, отричащ COVID-19, почина от него

Украинският инфлуенсър Дмитри Стужук почина на 33 години от COVID-19, след като преди време заяви, че вирус не съществува, съобщи bTV. ...

Успешният инфлуенсър осъществява взаимодействие с аудиторията. Той отговаря на коментарите на последователите си, реагира на тях, общува активно независимо колко много време отнема.

Добрият инфлуенсър проявява лично отношение към всеки. Последователите не са просто имена, те са приятели, които познава, следи предпочитанията им, нагласите им, държи се приятелски с тях.

Успешният инфлуенсър владее до съвършенство таговете и хаштаговете и ги употребява умело.

За да има успех, инфлуенсърът трябва да познава и поведението на аудиторията, кога тя е активна и онлайн, кое съдържание, стил и визия я привличат, на какво реагира. Така ще съумее да подбере най-доброто съдържание с най-добрата визуална комуникация и да ги публикува в точното време, когато аудиторията е активна и е онлайн.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com