Какво издава за вас любимият ви стил музика

4907
Какво издава за вас любимият ви стил музика
Снимка: Getty Images

Хората казват, че очите са прозорец към душата ни, но има много други начини да разкрием истинската си вътрешна природа. Можем да изразим личността си по толкова много начини - от дрехите до хората, с които избираме да бъдем. “Кажи ми каква музика харесваш и ще позная какъв си”. Да, любимата музика говори много за нас. Професор Адриан Норт от Университета “Хериот-Уат” в Единбург прави изследване на над 36 000 участника, за да установи връзка между любимата музика и черти от характера им. Ето част от резултаите.

Класическа музика

Едва ли е изненада, че хората, които обичат класическа музика са фини, интелигентни и със собствен стил. Хора, които слушат такава музика, показват най-високи резултати на теста САТ. Това се свързва със сложността в класическата музика и връзката й с математическото мислене. Ако това е вашият стил, вие сте резервирани, дори притеснителни в общуването, но и изключително креативни.

Рап и хип хоп

Тези стилове използват сложен ритъм, интригуваща поетична форма и изобретателна игра с думи, които говорят много и за самите слушатели. Ако обичате рап и хип хоп, вие сте шумни, екстроверти и самоуверени. За вас музиката е и социално преживяване - нещо, което обединява хората и ги кара да танцуват, пеят и съпреживяват заедно вълненията. Имате ексцентричен стил в избора на дрехи, аксесоари, поведение.

Джаз и блус

Макар двата стила звучат по съвсем различен начин, хората, които ги харесват, много си приличат. Вие сте широкоскроени, изключително изобретателни, но и доста резервирани. Имате собствено мнение и не вървите по течението. Не се впечатлявате от опаковката и външността, търсите по-дълбок смисъл в нещата.

Поп

Всички хора мразят тези звезди от музикалния бизнес

Те са продали милиони албуми и имат тълпи от обожаващи ги фенове, но ... имат и своите недоброжелатели, и то с основание. Защото някои ...

Липсата на дълбок смисъл в много поп песни, обяснява нервността на феновете на тази музика. Равномерният ритъм в този стил, позитивното звучене показва, че сте самоуверени, комуникативни и оптимисти. Хора, които често слушат най-популярните поп песни от класациите, използват музиката за контрол над собствените им чувства и емоции. Слушането им се свързва с увеличаване нивото на допамин /хормона на щастието/.

Рок

Рокът обхваща много различни подкатегории, като пънк, инди и класически рок. Макар звученето да се различава, може да се каже, че почитателите на рока се асоциират с еднакви черти. Те са спокойни, последователни, рядко стигат до крайности, гъвкави, емоционално съпреживяват всичко в живота си.
Феновете на класическия рок са самоуверени, но не и егоистични. Почитателите на инди рок, от своя страна, често се съмняват в собствените си достойнства, но са изключително чувствителни към болката на другите и са много широко скроени. Не е изненада, че феновете на пънк рока се отличават с невероятен прилив на енергия.

Хеви метъл

Интересно е, но проучването на проф. Норт откри много сходства между хора, които слушат хеви метъл и класическа музика. Може би мислите, че метъл феновете са безчувствени заради тежкия звук, който харесват, но всъщност те са интелигентни, чувствителни и съпреживяват емоциите на другите. Ако харесвате този стил музика, вие сте сантиментални, имате собствена позиция, не вървите по течението и не следвате сляпо модата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Зодиите, които са най-големите манипулатори: За една от тях никога не бихте предположили

10 грешки в стила, които подчертават корема ви - никога не ги допускайте

Японски психолози: Бърз трик, с който да се отървете от гнева за секунди

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com