Какво НЕ бива да чистим с кухненска хартия?

16967
Какво НЕ бива да чистим с кухненска хартия?
Снимка: iStock

Определено кухненската хартия ни изглежда много удобна за различни приложения, но дали сте се замисляли, че не е екологично чиста и може да увреди определени видове повърхности?  Нека видим какво не бива да почистваме с помощта на кухненска хартия.

Килимите и мокетите

Разляхте ли кафе или чай върху вашия килим? Недейте да посягате към кухненската хартия. Ако избърсвате разлятата  храна или попиването на петна с кухненска хартия може да остави хартиен прах върху килими и мокети, които няма да помогнат с почистването.

Вместо това попийте разлятото с чиста суха кърпа, оставяйки да изсъхне и след това почистете с прахосмукачка. Има и друг проблем с използване на кухненската хартия върху килимите или мокетите. Процесът на почистване на петна може да накара мъха да проникне дълбоко във влакната, което затруднява възстановяването на естествения му вид.

Екраните на електронните устройства

Трябва да държите далеч кухненската хартия от екраните на телевизора, лаптопа и дори мобилните телефони. Те имат деликатна повърхност, а кухненската хартия не е най-фината материя и може да ги повреди. Вместо това, използвайте микрофибърни кърпи, предназначени за тези повърхности. Препоръчително е да вземете специален разтвор за почистване без алкохол и амоняк. Това  е много важно  нещо, което трябва да знаете, ако желаете работата на вашето устройство да продължи достатъчно дълго. Също така е важно да не прилагате прекалено натискане при почистване на тези екрани, защото  може да се повреди LCD кристала.

Огледалата и прозорците

Кухненската хартия не е подходяща за почистване на огледалата и прозорците у дома. Оставя ясно видими следи при триене върху тях, а ние искаме блестящи огледала и прозорци, нали? Вместо това използвайте кърпи от микрофибър. Можете също да използвате чиста кърпа, парче вестник или дори хартиена торба за почистване. Никой от тях не оставя следи след себе си.

Не използвайте кухненската хартия за тези неща!

В днешно време всички се стремим да бъдем колкото се може по-екологично насочени и “устойчиви” в ежедневието си с нещата, к...

Дъските за рязане

При почистване на петна от сос върху дървен тип повърхности, като дъски за рязане, недейте да използвате кухненска хартия, тъй като тя няма да абсорбира напълно цялата течност, добре е да ползвате чиста влажна кърпа, навлажнена с дезинфектант, за да премахнете остатъците. За петна, опитайте сапун и гъба.

Очилата

Кухненската хартия за очила е сурова и, това може да повреди повърхността им. Вместо това използвайте специална кърпа от микрофибър или изплакнете очилата си под течаща вода веднъж седмично, като ги измиете със сапун предварително.

Не пускайте парчета от кухненска хартия  в тоалетната! Хартията е твърда и груба и може да причини запушване на тоалетната. Така че внимавайте, по-добре е да я изхвърлите в кошчето. Още нещо: изберете малки парчета кухненска хартия. По този начин не ги пропилявате и  не замърсявате ненужно природата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Научете се да пестите: 5 полезни навика, които ще ви помогнат по време на криза

353 балерини поставиха нов рекорд на Гинес (ВИДЕО)

Хитри начини за употреба на хартиените кърпи не само в кухнята

Защо трябва да разпръснете лук в ъглите на стаята - ще се изненадате

Защо водата в аквариума става мътна?

Как се пише: обяснение или обеснение?

Каква е разликата между психолог и психотерапевт?

Какво трябва да пиете, когато ви болят бъбреците - обърнете внимание

Не казвайте на мъжа си: Тази маска за коса с бира върши чудеса

Според науката, ако казвате благородни лъжи, значи сте добър човек

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com