Какво означават небесните тела в астрологията?

6517
Какво означават небесните тела в астрологията?
Снимка: Климент Трендафилов

Време е да отговорим на един важен въпрос - какво значат отделните небесни тела и планети за астрологията? Приятно четене! 

Слънце: Егото

Слънцето е основният зодиакален знак, който корелира с датата ви на раждане. Слънцето представлява егото, вътрешното Аз, волята и жизнената сила. Това е като широко обобщено разбиране за вашата личност, което се корени в нашите действия и отговори. Слънцето е управляващата планета Лъв.

Луна: Емоциите

Луната се премества в нов знак на всеки два или три дни и представлява емоционалната природа. Луната управлява нашето подсъзнание и нашите емоционални реакции. Луната също се казва, че влияе на връзката ви с майка ви и детските рани. Това е така, защото плодовитостта, бременността и раждането също се управляват от Луната. Луната е управляващата планета над Рака.

Меркурий: Интелигентност и комуникация

Какво значат символите на планетите в астрологията?

В астрологията много се говори за небесните тела, но е добре да обясним за начинаещите какви са те самите. Сайтът yourtango.com е напра...

Меркурий е противоположността на Луната, защото контролира рационалния ни ум. Меркурий се премества в нов знак на всеки три до четири седмици. Той управлява нашата способност да съобщаваме информация на другите и да анализираме ситуациите с рационална перспектива. Меркурий управлява Близнаци и Дева.

Венера: Любов и красота

Планетата е свързана с удоволствие и споделяне на удоволствие. Влияе на любовта, романтиката, красотата и парите. Тази планета е съсредоточена около това да бъде нежна и да разпространява любовта. Усещането за естетика и приятен външен вид също идват от този знак. Венера управлява Телец и Везни.

Марс: Конфликт и агресия

Марс е свързан със сексуално влечение, инициативност и страст. Марс е това, което влияе на вашата увереност и сила в социалните и сексуалните взаимодействия. Марс също помага на състезателната природа, която имате. Но енергията на планетата може да бъде конструктивна или разрушителна в зависимост от това, което правите. Меркурий е управляващата планета на Овен и Скорпион.

Как мъжете показват, че не са заинтересовани обяснено от астрология?

Една статия в помощ на всички дами! Сайтът yourtango.com е направил добър материал за мъжете в астрологията и как те показват, че не са...

Юпитер: Късмет и мъдрост

Тази планета контролира висшето обучение и изследване на абстрактни идеи. Юпитер също помага за моралните ценности. Юпитер е свързан с разрастването на вашите идеи и портфейла ви. Но понякога това може да доведе до свръхпроизводство, така че бъдете внимателни. Юпитер властва над Стрелец и Риби.

Сатурн: Карма и промяна

Това е планетата за създаване на задачи и се грижи да свършите цялата си работа. Той отговаря за дисциплината и отговорността. Изучаването на житейски уроци е ключово за тази планета и дисциплина. Това е много традиционна, мъдра планета. Сатурн управлява Козирог и Водолей.

Уран: Промяна и бунт

Кои са астрологическите цикли според възрастта ни?

Ето нещо, което е сравнително непознато за повечето хора. Има определени фази от нашия живот, където всяка планета има най-силно влияни...

Уран е бавно движеща се планета. Поради този ефект на Уран не е индивидуален, а по-скоро на поколения, той е външна планета. Уран те кара да гледаш на нещата по различен начин и нарушава традицията. Традицията от предишните поколения не е в безопасност, когато Уран се промени, защото влиянието ще доведе до следващия бунт и бунт. Тази планета не е фина и предпочита свободата и творчеството пред реда, енергията е внезапна и шокираща. Уран управлява Водолея.

Нептун: Илюзии и изцеление

Много неща се управляват от Нептун като сънища, илюзии, абстрактна мисъл. Нептун е изцяло свързан с бягството, така че е силно свързан с наркотици и алкохол. На Нептун са нужни 14 години, за да премине от знак до знак, така че когато се движи, това е голяма работа. Нептун управлява Рибите.

Плутон: Сила и трансформация

Плутон е малък, но могъщ. Неговата енергия е фина, но въздействаща. Плутон е  за нови начала, трансформиране, промяна и прераждане. Ренесансът на планетите. Но с новите начала има краища и каквото е било старо, трябва да бъде унищожено в очите на Плутон. Ето защо, планетата също е свързана със смъртта и разрушението, което води до нейната гладна сила. Така или иначе, Плутон насърчава голямо сътресение, което може да бъде положително или отрицателно. Плутон управлява Скорпиона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Малко хора знаят къде се намира Бутан, а още по-малко името на столицата ѝ

Какво задължително се прави на Гергьовден за късмет?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com