Какво закусват хората по света

14003
Какво закусват хората по света
Снимка: Pixabay.com

За някои от нас закуската е най-важното хранене за деня, други я пропускаме. Независимо какъв е нашият хранителен режим, различните народи имат своя традиционна закуска и типични ястия. Ето най-популярните от тях:

Английска закуска

Традиционната английска закуска е обилна, питателна, разнообразна и … висококалорична. В много ресторанти днес навсякъде по света предлагат "Английска закуска". Ето какво ще получите, ако си поръчате такава: пържени яйца, пържени наденички, бекон, домати, гъби, пържени филийки, бял боб, приготвен в доматен сос, мармалад. Всички продукти, с изключение на филийките, се пържат в един и същ съд. Англичаните предпочитат черен чай, придружен с малко мляко. Със сигурност това не е най-здравословната закуска, но, така или иначе, е широко разпространена не само на Острова.

Американска закуска

Типичната пълна американска закуска включва яйца, бекон или шунка, наденичка, мъфини, плодове и кафе. Американците консумират големи количества портокалов сок за закуска. Много популярна закуска е хаш браунс. Приготвя се от настъргани картофи, които се запържват в олио и се овкусяват с различни добавки /сирене, чедър, сол и мн.др/. Закуската не може да мине без американски палачинки – малки и пухкави, доста по-плътни от класическите палачинки. Обикновено се сервират във формата на висока апетитна кула от палачинки и се консумират с конфитюр, шоколад, мед, сирене.

Испанска закуска

Испанците стартират деня си с кафе с мляко, а истинската закуска е чак към 11 часа. Традиционната испанска закуска включва тортила /омлет от картофи/, сандвичи с шунка, хляб с домати. Типично испанско ястие е чурос, приготвено от пшеничено брашно и запържено в зехтин - като нашите бухти и мекици. Испанците обичат и горещ шоколад.

Германска закуска

Закуската на германците не може без „кварк“ – немско обезмаслено мляко, подобно на нашето крема сирене. Германците обичат малки хлебчета, соленки, зърнени храни, кисело мляко, варени яйца, конфитюр. Обичат да смесват солено и сладко. Съвсем нормално е да си хапват хляб с масло, конфитюр и сирене. Тези, които предпочитат по-здравословна закуска, закусват мюсли с мляко, лимонов сок настъргани ябълки и ядки. Закуската е придружена от кафе, горещ шоколад, мляко и сок.

Китайска закуска

Ето защо не бива да пропускаме закуската рано сутрин

Изследване на американски учени доказва, че прескачането на сутрешното похапване увеличава повече от два пъти риска от атеросклероза - ...

Китайците, както и повечето азиатци, предпочитат по-питателна храна за закуска, която не се различава много от ястията за обяд и вечеря. Едни от най-характерните за тях храни за закуска са соево мляко, пържени тестени пръчици, пшеничена юфка, оризова юфка, кифлички на пара. Много популярни за закуска са запарени пълнени кифлички. Те могат да бъдат сладки, солени, с пълнеж от мляно месо, зеленчуци, яйца, патладжани.

Руска закуска

Всичко в Русия е огромно, така е и със закуската. Руснаците започват деня си с обилна закуска, която включва рибен бульон, приготвен от няколко вида риби, зеленчук, люти подправки. На закуската има и сельодка с горещи картофи, посипани с лук, пушена есетра, черен или червен хайвер. Освен тези характерни за Русия храни, на сутрешната трапеза има блинчики /палачинки/ с червен хайвер, традиционен руски пирог с разнообразен пълнеж /най-често с пилешко месо/, сметана, яйца, масло, сварена елда, черен хляб.

Френска закуска

Закуската на французите е проста и без претенциозни и сложни ястия. Традиционната френска закуска включва хрупкави кроасани, кисело мляко, сладко, мляко, чай, прясно изцеден сок и американско кафе. Французите не пият еспресо за закуска, а много по-късно през деня. Истинските френски кроасани са без пълнеж, приготвят се от масло и имат божествен вкус.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?
Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

След няколко години потребителите в Германия може би вече няма да могат да избират между кафяви и бели яйца. "Днес вече виждаме все по-малко кафяви...