Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кодексът на суеверията: Къде да си закача безопасна игла, за да ми носи късмет, любов и пари

28 май 2021, 23:05 часа

Един ден си вървях из околностите на града и срещнах една приятелка, която си беше закичила безопасна игла. Носеше я към вътрешната част на ризката. Когато я попитах защо го прави, тя ми разказа, че още баба ѝ ѝ е казала, че безопасната игла може да й донесе страхотен късмет, но трябва да зная няколко неща, преди да си я закача. Стана ми любопитно и реших да седнем на кафе, за да разбера как малката игличка може да ми донесе късмет и щастие. Тогава моята приятелка ми разкри 6 важни правила на суеверията, свързани с иглата.

На първо място: безопасната игла ни пази от урочасване или лоши очи.
Първоначално аз не го повярвах, но след като я закачих на рокличката си, животът ми тръгна нагоре и хората, които ми мислеха лошото изведнъж се промениха. Късметът и щастието ми се възвърнаха с пълна сила.

На второ място: малката игличка служи за мощен амулет. 
Спрете да давате пари за разваляне на магия. Достатъчно е да сложите иглата някъде във вътрешността на дрехата, която носите. По този начин вещиците, магиите и съмнителните хора ще стоят далече от вас. Не подценявайте тези неща и се замислете дали след закачането на иглата нещата отново тръгват в положителна посока.

На трето място: направете заклинание за завръщане на късмета. 
За целта е добре да се снабдите с восъчна свещ, червен конец и безопасна игла. Докато четете молитвата "Отче наш" вденете червеният конец в отворчето на иглата, направете точно дванайсет възела и кажете няколко пъти думите: "Делата ми са чисти, думите ми са силни. Нека 12 щита да ме предпазят от лоши неща, нека винаги бъдат мой талисман". След края на магичните думи, най-добре запечатайте последният възел с восък от свещта.

На четвърто място: безопасната игла може да ви направи богати. 
Чудите ли се как става това? Ами отново с прочитане на молитвата "Отче наш". Пуснете една игла в светена вода и като я извадите, прободете парите с нея и ги закопчайте. Кажете подобно изречение: "Парите са свързани здраво с мен, очаква ме печалба. Пречистен съм". Добре е да пазите амулета там, където държите парите си. Не харчете парите, прободени с иглата. Те ще ви донесат богатството, което искате. Вярвайте в това. 

Пето: Ако случайно видите на земята паднала безопасна игла, в никакъв случай не я пипайте с голи ръце.  Намерете хартийка или ръкавици и я премахнете. Най-добре е да я изгорите и унищожите. А у дома прочетете молитвата за „Майко, Майко Троеручице“.

На шесто място: сложете ръка върху пламъка от църковна свещ. 

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес