Кое е най-ефикасното домашно средство за косопад?

1795
Кое е най-ефикасното домашно средство за косопад?
Снимка: iStock

Укрепването на косата срещу косопад с народни средства не може да се направи без използването на масло от репей, богато на витамини и микроелементи. Маслото от репей срещу косопад трябва да се втрива в корените 1-2 пъти седмично.

По този начин може да се използва и сок от лук. Лукът срещу косопад не е най-приятното средство, но дава добри резултати.

Полезно е и прилагането на домашни маски против косопад. Приготвянето им сами не е трудно, но трябва да се използват веднага поради краткия им срок на годност. Домашната маска срещу косопад може да съдържа растителни масла, мед и яйчен жълтък.

Как да се справим с косопада - решението е на една ръка разстояние!

Копривата е известна и със своите укрепващи и стимулиращи свойства. Копривата при косопад се използва под формата на спиртен лосион.

Ако имате силен косопад, причините могат да бъдат свързани с някакви вътрешни заболявания (захарен диабет, увеличена щитовидна жлеза, анемия, заболявания на надбъбречните жлези и др.), липса на витамини или въздействие на вредни химикали.

Лечението на косопад с народни средства е по-скоро допълнение към професионалната терапия или достъпна превенция. Народните маски за косопад, лосиони и инфузии обаче имат краткотраен ефект, ако основната причина за патологията не бъде елиминирана. За да идентифицирате факторите за загуба на коса, трябва да се подложите на преглед от трихолог.

Лекарят може също така да препоръча професионални средства за домашна употреба, които са насочени към борба с конкретна причина и се избират индивидуално за пациента.

Това е тайната съставка за спиране на косопада

В зависимост от стадия на оплешивяване, се предлага лазерно лечение, озонотерапия, електропорация или други манипулации.

Лазерната терапия за коса е безболезнена физическа процедура, която подобрява кръвообращението в тъканите, възстановява локалния метаболизъм и стимулира космените фоликули. Сесията продължава само 10 минути.

Озонотерапията на главата подхранва кожата, има антиоксидантно, антистресово, укрепващо действие и се използва активно в цял свят за борба с плешивостта.

Електропорацията на коса работи на принципа на мезотерапията, но без инжекции. Методът ви позволява бързо да доставяте лекарствени вещества „директно до целта“, да активирате клетъчната функция и регенерацията на тъканите.

Статистиката показва, че в приблизително 50% от случаите загубата на коса при мъжете се дължи на промени, свързани с възрастта и генетично предразположение. Затова не губете време и енергия, а се свържете с професионалист навреме.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com