Кога е най-тежък махмурлукът

9684
Кога е най-тежък махмурлукът

Махмурлукът е най-тежък на 29 години, тъй като тогава хората нямат същата издръжливост както на по-ранна възраст, но не се отказват от тежките купони, показва британско изследване.

Средният махмурлук трае девет часа и 45 минути и достига своя пик в 9,45 ч, показва изследването на движението за барове без алкохол Redemption. То установило още, че две трети от британците отиват на работа с махмурлук в понеделник и си вземат средно шест дни болнични всяка година заради махмурлук.

Не лягайте да спите след запой

Здрав сън, бира, шкембе... това са част от народните лекове против махмурлук. Британски учени обаче предупреждават, че сънят след употр...

29-годишните погрешно смятат, че могат да обикалят града, както са правили на по-млади години, и в крайна сметка се оказват с махмурлук, който трае средно десет часа и 24 минути. В изследването участвали 2000 британци над 18-годишна възраст от цялата страна, като повече от половината били на възраст между 25 и 44 години.

Изследването установило, че перспективата за работа в понеделник сутрин не спира хората да се впускат в запои през уикенда. Две трети от британците отиват на работа с махмурлук в началото на седмицата, а половината признават, че са се явявали на работното си място не напълно изтрезнели.

Британците си вземат средно шест дни болнични в годината заради махмурлук, тъй като нямат енергия да работят след тежката нощ навън. Изследването установило още, че жителите на Глазгоу са най-устойчиви на махмурлук, като те изпадали в това състояние за сравнително краткото време от шест часа, а жителите на Бристол страдали най-много от махмурлук със средна продължителност от десет часа, пише БГНЕС.

Хората търсят най-добрия лек срещу махмурлук от векове, но проучването на Redemption установило, че една трета от британците смятат, че сексът е най-доброто решение.

Аспержите предпазват от махмурлук

Консумирането на аспержи преди голям нощен запой предпазва от махмурлук, откриха южнокорейски учени, съобщи БГНЕС.Според изследването ...

10% от участниците в изследването признали, че са публикували снимки или съобщения във Фейсбук, за които после са съжалявали. А една трета заявили, че редовно триели свои снимки, на които са пияни, в социалната мрежа. Над половината участници казали, че им е прилошавало по време на запоите, като 10% се събуждали в изтрезвителното.

20% изпращали есемес със сексуално съдържание на човек, на когото не трябвало да го изпращат, а други 20% признали, че са спали с шефа си. 10% споделили, че се събличали голи на публични места, а други 6% заявили, че се мокрели след прекаляването с алкохол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com