Кои са най-честите проблеми, които можем да имаме със съдомиялната?

4021
Кои са най-честите проблеми, които можем да имаме със съдомиялната?
Снимка: FotoRieth / Pixabay

Съдомиялните са ни в голяма помощ в домакинската работа и са незаменими за облекчаването на миенето на чинии и прибори. Тези, които имаме съдомиялни у дома, сме наясно колко по-лесен е животът ни, щом вместо да търкаме чинии от засъхналата по тях мазнина и мръсотия, можем просто да натиснем копчето на съдомиялната и тя да свърши тази работа вместо нас, измивайки съдовете. Но в същото време съществуват и различни проблеми при работата с нея. Нека видим кои са най-честите такива и как да се справим с тях.

Ако отворите вратата на съдомиялната по дъното и има вода, дали това е нормално?

Нещата, които можете да измиете в миялната, но не знаете

Вече знаете, че можете да заредите съдомиялната си машина с всякакви тигани, тенджери и кухненски джаджи и да ги накарате да излязат бл...

Напълно е възможно канализационната ви тръба да е запушена и поради тази причина е добре да повикате водопроводчик. Може да изпразните съдомиялната и да премахнете нейния филтър, като се уверите, че той не е запушен. Честите причини за запушвания за дребни костици от месо, счупени стъкла от чаши, като обикновено трудно може да бъде забелязано докато е във водата.

Съдовете в миялната ви излизат неизмити

Вероятно дюзите, от които водата излиза са запушени в машината. Затова трябва да изключите захранването и и да я изпразните. После проверявате малките дупки в нея, които могат да бъдат запушени и ако е нужно, ги почиствате с клечки за зъби. Ако има образувани запушвания, то водата няма да се нагрява добре и това ще доведе до трудно премахване на мазнини и мръсотия от съдовете.

Чашите са запотени, когато ги изкарате от съдомиялната

Може да ги натопите  в оцет за около пет минути. Ако след тяхното изсъхване помътняването изчезне, това значи, че вероятно имате твърда вода. Тя е причината за наслагванията от котлен камък не само по вашите съдове, но и по елементите от съдомиялната, което съкращава нейната експлоатация. По-добре е да използвате препарати за омекотяване на водата. Щом измивате съдове от стъкло, трябва да се уверите, че водата не е настроена на много висока температура.

Как да изваждаме "по-чисти" съдове от съдомиялната

Нищо не е по-неприятно от това да отворите съдомиялна машина след цикъл и да откриете, че всичките ви съдове са все още мръсни. В повеч...

Съдомиялната ви мирише на изгоряло

Напълно е възможно в този случай, някой от нагревателите на машината да е изгорял или да се е разместил докосвайки някой елемент от пластмаса в нея. По-добре е да повикате техник възможно най-бързо.

Как да предпазите цветни съдове?

Твърдата вода е най-честата причина за разваляне на цвета и орнаментите по съдовете. Затова е добре да ги изплаквате обилно и ако ви се наложи да пуснете  и допълнителна програма за изплакване, употребявайки и препарат  за омекотяване на водата.

От вратичката на машината непрекъснато тече вода

Ето как лесно да удължиш живота на миялната машина

За домакинството е много удобно да използва миялна машина. Не се налага някой от домакинството да стои на мивката с гъба в ръка и да ми...

Трябва да се уверите, че няма заседнали съдове или прибори по улеите на вратата на миялната ви машина. Добре е да прегледате и  уплътненията за разлепвания или изваждания, възпрепятстващи затварянето на вратата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com