Кой би повярвал, че ако чистим редовно дома си ще се случи ТОВА

21219
Кой би повярвал, че ако чистим редовно дома си ще се случи ТОВА
Снимка: iStock/Guliver

Един от основните ангажименти, които имаме към дома си и към себе си, е неговото почистване. Всяка домакиня го знае много добре. Макар това невинаги да ни носи радост, чистенето е задължително, ако искате да се радвате на красив и подреден дом, пълен с положителна енергия и свежест. Как може правилно да почистите дома си, така че да засилите притока на енергия в него? Ето нашите съвети.

Започнете чистенето с праха. Избършете всички повърхности с кърпа и препарат, започвайки отгоре надолу. Важно е да започнете от най-високи мебели към най-ниските, защото там е енергията Чи, която бива изместена от отрицателната енергия. Избършете праха от повърхностите, после минете с влажна кърпа или ако имате препарат може и само с него. После продължете към по-ниските рафтове и скринове.

Отпушете лесно мивката у дома

Когато забележите, че водата се отича все по-бавно във ваната или в мивката, не бързайте да викате майстор в дома си, защото не е нужно...

След като сте готови с праха, включете прахосмукачка, за да оберете всички мръсни частици от подовите настилки. Ако имате килим, наблегнете повече на него. Това ефективно почистване е страхотно, защото енергията започва да се засилва веднага. Важно е да почистите първо с прахосмукачка, после с моп за освежаване.

Ако се натъкнете на паднали предмети или на такива, чието място е другаде, ги подредете и преместете. Ако има такива за хвърляне, ги изхвърлете. Оставете боклука до вратата, за да го изхвърлите, когато сте готови с чистенето.

Когато чистите дома си, е важно да започнете от стаите и от отдалечените от входната врата места, като постепенно се приближавате към нея. Може да започнете от спалнята или детската. Когато добре почистите праха и пода на стаята, затворете вратата, за да се запази положителната енергия в нея, докато завършите с почистването на целия дом.

Когато изчистите дома си, отворете вратите и прозорците да се проветри и да се смени енергията, не го правете по време на чистенето. Представете си как всичко застояло и лошо си отива, докато чистите.

Груби грешки при чистенето на кухненски плотове

Почистването на кухненските плотове вероятно е нещо, което правите ежедневно, ако не и по няколко пъти на ден. Но ако не го правите пра...

Обърнете внимание на цветята си, ако имате такива. Почистете и тях, ако имат нужда от поливане, ги полейте.

Важно при чистенето на пода е да го правите с чист парцал или моп, това важи и за почистването на праха. Лесно може да почистите подовите настилки с вода, в която сте сипали щипка сол. Подправката притежава магически сили за прогонване на злото от дома, защитава дома от негативна енергия, а обитателите му – от лоши очи.

Хубаво е да почиствате кухнята с моп всеки ден, защото това е помещението, което се цапа най-много и от което енергията изчезва най-бързо. Почистете и подредете масата, измийте чиниите и забършете мивката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com