Коя е столицата на Оман - само решаващите кръстословици знаят

25305
Коя е столицата на Оман - само решаващите кръстословици знаят
Снимка: iStock

Оман - тази райска страна, която притежава приказни истории и вълнуващи пейзажи, крие една още по-райска столица, която се оказва истинско съкровище. Мускат, оживената столица на Оман, е мястото, където се преплитат величествени пейзажи, богата история и неповторима култура. Днес ще ви споделим какво прави Мускат толкова уникална и защо Оман е една от най-известните и най-малко изследвани дестинации в света.

В Оман откриха прототип на таблата на 4000 години

Света на ароматите

След като стъпите на земята на Оман, приканващият Рай на страната веднага ви обгръща с ароматите на старинни пазари и величествени пейзажи. Оман, богат на обекти от световно наследство на ЮНЕСКО, пази в себе си тайните на историята, които вдъхновяват най-известните приказки.

История и култура

Оман разполага с множество археологически обекти и исторически сгради, които са свидетели на богатата му и завладяваща култура. Обектите под закрилата на ЮНЕСКО включват Тамяновата земя, традиционните напоителни системи - aflaj, и исторически обекти като Бат, Ал Хутм и Ал Айн. От огромната крепост в Бахла до великолепните фортове Mirani и Jalali в столицата Мускат, Оман пази в себе си богата история, която ви приковава в своя свят.

пустиня

Природни съкровища

От пустините в южната част до тропическите плажове на западното крайбрежие, Оман предлага разнообразие от природни красоти. Пясъчното крайбрежие в Мускат, тропическите плажове в Салала и фиордите в Мусандам - всички те обогатяват опита ви в страната.

По време на Khareef сезона, Салала цъфти с насаждения и сергии, предлагайки идеалното място за отпускане и наслаждаване на богатата природа на Оман. 70% от страната е пустиня, предоставяйки възможност за пътувания през пясъците и срещи с гостоприемните бедуини.

Ето как камилите в Оман се къпят в морето (ВИДЕО)

Столицата Мускат

Мускат, разположена в подножието на планината Хаджар, е истинско чудо от архитектура и природа. Старият град Мускат разказва своята история чрез величествените фортове Mirani и Jalali, като същевременно оживява с аромата на традиционните сукове.

Голямата джамия Султан Кабус, отворена през 2001 г., предоставя възможност за потапяне в огромна главна молитвена зала, декорирана в бяло, синьо и златно. Дворецът Al Alam Royal и фортовете Джалали и Мирани също са важни символи на столицата.

Величествени фортове, прекрасни плажове, обилни сукове и древна история правят Мускат истинско съкровище за всеки пътешественик. Стъпете в света на Оман и разкрийте тайните, които само решаващите кръстословици знаят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Страстната седмица започна: Много силна молитва към нашия Ангел Пазител

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com