Кожата ви ще засияе до дни, ако правиш това

3598
Кожата ви ще засияе до дни, ако правиш това
Снимка: iStock/Guliver

Много често се случва през зимата кожата да губи своя блясък. Сухият въздух в помещенията и ниските температури отвън оказват отрицателно влияние на текстурата на лицето и тона. 

Много са козметичните центрове, които ни дават гаранция, че кожата ще засияе отново благодарение на процедурите, които предлагат. Въпросът е колко струват и дали въобще след еднократно посещение ще се забележат някакви осезаеми промени. Защото е много важно, всяка жена да преразгледа преди това грижите, които полага за своето лице. Много често биват пропускани основни неща, които са от особено значение.

Предлагаме на вашето внимание основните неща, които трябва редовно да правите през зимата, ако искате да имате бляскава и сияйна кожа на лицето.

1. Овлажнявайте я често

Както през лятото, когато солта в морето и слънцето изсушават кожата, също и през зимата тя се нуждае от овлажняващи и подхранващи продукти. След душ голяма част от жените си слагат лосион за тяло, но пропускат да се намажат със специален крем за лице, който действа през нощта.

4 грешки при грижата за кожата, които причиняват акне

Причината за появата на акне не винаги е хормонална. Понякога пъпките се появяват по съвсем банални причини. Най-често допускаме грешки...

Ако искате да имате по-хидратирана кожа, трябва ежедневно да я овлажнявате, защото в противен случай само след броени часове излагане на лицето в стая с отоплителни уреди или навън, влагата в клетките на кожата много бързо изчезва. Поставяйки редовно овлажняващи продукти, вие ще подобрите тона на лицето и кожата ще бъде по-мека и сияйна.

КАК ДА МИЕТЕ ЛИЦЕТО СИ ПРАВИЛНО

2. Правете редовно упражнения

Пъпките по лицето и тяхната поява най-вече се дължи на прекомерно голямото количество токсини, които тялото съдържа. За да бъдат изхвърлени през портите, чудесна идея за тази цел са редовните упражнения. Благодарение на тях, вашата кожа ще запази своята еластичност за по-дълго време и ще изглежда по-млада и свежа.

3. Пийте повече вода и фрешове

Какво издава формата на лицето за характера?

Много пъти се случва в живота да разберем с какъв човек си имаме работа чак след година-две общуване. Това никак не е лесна задача. В н...

Друго важно средство, което ще направи кожата ви по-сияйна, са минералите и витамините. В никакъв случай не прибягвайте към хранителните добавки, а обърнете повече внимание на зеленчуците и плодовете, които имат в изобилие ценни хранителни вещества. Може да си правите смутита и фрешове, които да приемате сутрин и за следобедна закуска. Така ще бъде значително по-лесно на организма да усвои микроелементите, които са му от голяма необходимост.

Но освен тези напитки, които съдържат естествени захари, кожата има нужда от вода, за да бъде хидратирана и блестяща. Възрастен човек трябва да изпива дневно поне по 1,5-2 литра вода на ден, за да има и поддържа сияйна кожа.

4. Здравословно хранене

Отпусната, суха и сива кожа имат много от жените, неполагащи редовни грижи за нея. Тези и други подобни симптоми като тъмни кръгове и торбички личат най-ясно по лицето и за да успеете да ги елиминирате, е необходимо да промените вашия хранителен режим.

Ако искате сияйна и бляскава кожа без петна и пъпки, замислете се кои храни да бъдат изключени от ежедневието ви. Да, доста са вкусни пържените картофки, бургерите, пиците, чипсовете и снаксовете, но те са вредни и могат да се окажат причината за запушените пори и пъпки по лицето ви. Заменете ги с храни, които са богати на минерали, витамини и антиоксиданти, насърчаващи регенерацията на клетките.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com