Къде по тялото да пръскаме парфюм?

8389
Къде по тялото да пръскаме парфюм?
Снимка: iStock/Guliver

Забелязали ли сте, че ароматът изчезва през деня? Има съмнителна и непроверена версия, че ако ароматът ви подхожда много, с течение на времето преставате да го усещате върху себе си. Можете по някакъв начин да се примирите с това, ако всички други го чуят и задават въпроси, гъделичкащи гордостта. Но когато нито вие, нито другите го усещате, тогава започва лека паника, примесена с тъга и в резултат на това маниакално нанасяне на парфюм върху китките през деня.

Оказва се, че правим всичко погрешно! По -точно, не е съвсем правилно. Да, китките се считат за масова classика при нанасянето на парфюм, но има много повече пулсиращи точки по човешкото тяло. И когато всички те са включени в този сложен механизъм, ароматът витае във въздуха за неприлично дълго време. Така че преди да нанесете парфюм на тези шест места, уверете се, че наистина ви харесва и сте готови да му се насладите завинаги. В същото време мнението на другите не се взема предвид: те издържат, това означава, че обичат.

1. Коса

Вярвате или не, основателят на марката парфюми "Byredo" Бен Горхам вярва, че косата често запазва аромати, по -силни от кожата: „Просто трябва да бъдете малко по -внимателни, защото парфюмът съдържа алкохол, който може да навреди на косата ви. Използвайте версии на аромати, направени специално за коса, или ако ароматът ви не е направил това, просто го напръскайте върху четка. Чрез разресването на косата, ароматът ще бъде фино и деликатно „абсорбиран“ без голям риск да го изсуши.

2. Зоната зад ушите

Подобно на китките, тези области са известни със своите свойства дори сред непознатите. Вените тук са разположени близо до кожата, създавайки идеални условия за затопляне и изпаряване на аромата. Ако освен това все още носите бижута, то след като напръскате парфюма, те дори могат да съхраняват аромата ви за известно време. Основателят на марката "Kilian", Kilian Hennessy, придава на тази идея индустриално значение и изобретява обеци, висулки, висулки и всякакви други сладки дреболии, вътре в които можете да поставите керамична топка, поръсена с вашия аромат.

3. Задната част на шията

Може да изглежда малко странно, но експертът по парфюми Чандлър Бър уверява, че този трик е "луд". Първо, ароматът продължава дълго време върху тялото ви; второ, той не притеснява другите, тъй като по -скоро шепне, отколкото рецитира. Преди да закопчаете яката на блузата си, напръскайте вътрешността, където тъканта докосва кожата, и отидете като тест на места, където е горещо, претъпкано и много мъже.

4. Вътрешна повърхност на лакътя

Знаещи хора казват, че тази зона „звучи“ дори по -съблазнително от китките. Основателят на Editions де Парфюмс Frederic Малле, Frederic Малле, препоръчва овлажняването на кожата преди нанасяне на парфюма - ароматизиран (от линията за баня на вашия аромат) или универсален и без мирис, за да не се разчупи магията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Най-разтърсващата притча за прошката
Най-разтърсващата притча за прошката

Живял един човек. Животът му бил обикновен, като на всички хора – в него имало и хубаво, и лошо. Дошъл последният му час и човекът напуснал...