"Лего" модел на кралица Елизабет II

10926
"Лего" модел на кралица Елизабет II
Мини модел на британската кралица с диамантена корона прави "Лего" в чест на Диамантения и юбилей.

Популярната марка "Лего" отново изненада с нестандартен проект. Този път повод за тяхното вдъхновение е Диамантеният юбилей на кралица Елизабет II -  60 години от качването и на престола. В нейна чест световноизвестната  марка конструктори ще сътвори 10-сантиметров модел на британската кралица заедно с миниатюрна корона, направена от истински диаманти.

Диамантената корона е изработена от прочутия дизайнер на бижута Дини Хол. Тя е висока 1,5 см, направена е от сребро и  съдържа 48 малки диамантчета на стойност хиляди паунда. Този модел е определен като "един от най-ценните" създавани от "Лего".

Миниатюрният "Лего" модел ще бъде изложен в увеселителния парк "Леголенд" в Уиндзор през идния месец. Той ще бъде поставен в репродукцията на Бъкингамския дворец също направена от парченца "Лего". Чрез този необичаен проект ръководството на фирмата иска да засвидетелства своето уважение към Нейно Величество и да и направи подарък достоен за Диамантен юбилей.

Планирано е на балкона до кралицата да се появят още фигури: на херцога на Единбург, на приц Чарлс и принц Хари, на херцогинята на Корнуол, на херцога и херцогинята на Кеймбридж.

Редактор: Боряна Кръстева

60 години на власт

Шейсет години се навършват днес от възкачването на престола на британската кралица Елизабет Втора. Тя става държавен глава на 6 февруа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com