Лесен трик, с който телефонът ще стане по-бърз

15520
Лесен трик, с който телефонът ще стане по-бърз
Снимка: iStock

Телефонът се превърна от обикновено средство за разговори в цяла вселена и домашен офис, събрани в малкия ви джоб, в средство, с което работите, общувате, забавлявате се и оставате свързани със света. В забързаното ежедневие времето е висша ценност и всяка загуба на ценните минутки е крайно неприятна.

Ако устройството ви трудно и мудно отваря търсените от вас страници, изисква много време за теглене или качване на файлове и като цяло е бавно, със сигурност сте изнервени и търсите начин, по който телефонът ще стане по-бърз и ще пести от времето ви. Ако използвате телефон с операционна система Android, има няколко трика, с помощта на които ще забързате устройството си и ще си спестите време, нерви и притеснения. Вижте ги.

Трик, с който телефонът ще стане по-бърз

Телефонът ви работеше гладко и бързо, когато го закупихте, а сега чакате с минути да се появи на екрана зададената от вас команда? Не се тревожете, ето какво да направите:

1. Сдобийте се с актуалната и последна версия на Android OS, която съдържа корекции на програмни грешки и различни подобрения от общ характер. Това със сигурност може да помогне на телефона ви и да го забърза.

2. Върнете фабричните настройки на телефона. Не пропускайте обаче първо да запишете цялата си информация на външна памет, тъй като всичко ще бъде изтрито с натискане на factory reset. Запазете този съвет като последен шанс за телефона и като тежката артилерия. Ако нищо друго не проработи и не помогне на телефона ви, тогава прибягвайте към него.

Каква е разликата между смартфон и мобилен телефон – предимства и недостатъци

3. Изчистете всичко излишно от телефона си – деактивирайте и деинсталирайте програми и приложения, които не са ви нужни, изтрийте стотиците снимки, които вече сте съхранили на други места, но все още стоят и в телефона ви, откажете се от wallpaper-и и особено такива, които са анимирани и изискват много енергия.  

Не пропускайте да изчистите и кеша. Подобно на компютрите, които изискват от вас да ги поддържате, да ги изчиствате и деинсталирате различни програми, да изтривате кешираната памет, телефонът ви, който е малък компютър в джоба ви, се нуждае от същото, за да работи на максимални обороти.

4. Рестартирайте телефона. Възможно е проблемът да е много простичък – блокирало приложение, което води до забавянето на устройството. Когато го рестартирате, ще преодолеете този проблем и телефонът отново ще работи по начина и със скоростта, с която се очаква.

Как да си включа телефона, без да натискам копчето?

5. Предпочитайте платените пред безплатните приложения, ако имате проблем със скоростта на телефона ви. При безплатните има реклами, които всъщност им позволяват да са безплатни, но това забавя телефона ви.

6. Намалете анимациите. Това решение доказано работи при всички телефони с операционна система Android.

7. Помислете дали ви е нужно дадено приложение или снимка, или клип, преди да ги изтеглите. Не пълнете телефона си с излишна информация. Колкото по-малко го товарите, толкова по-бързо ще работи той и ще пести от времето и усилията ви. Съхранявайте и инсталирайте само онова, което е важно наистина за вас и ви е нужно ежедневно.

8. Закупете допълнителна карта памет и съхранявайте в нея файлове, които са тежки, но са ви нужни да са ви под ръка. Това със сигурност ще ви помогне и телефонът ви ще стане по-бърз. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Знаете ли защо белите мечки не ядат пингвини?

Не е за вярване, но този остров е най-големият производител на ванилия в света

Благовец 2024 - кога се пада, какви обичаи и традиции се спазват

4 учебни предмета, които ще ви озадачат

Ето как да намалите захарта за 10 дни

Сух вторник: Народни вярвания за дните от Тодоровата неделя

Къде се намира най-големият язовир в света

Колко струва най-скъпата картина в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com