Липса на оргазъм - психологически проблем

51072
Липса на оргазъм - психологически проблем
Снимка: Thinkstock/ Guliver

На Запад бяха проведени изследвания с участието на пациенти от специализираните клиники, съобщава електронното издание sex-news.ru. Оказало се, че при жените се наблюдава нарушение на оргазъма 3-4 пъти повече в сравнение с други сексуални разстройства. Често причината е психологическа, пише БГНЕС.

Неспособността на мъжа да достави удоволствие на партньорката си, без да гали клитора й, свидетелства за сексуалната му несъстоятелност.

Изневеряват повече хората, които не са сигурни в себе си

Учените от университета във Флорида изследвали 200 млади семейства в продължение на четири години. В рамките на изследването участницит...

Затова сексуално неграмотните хора възприемат като фригидност неспособността на жената да достигне оргазъм при полов акт без стимулиране на клитора.

Липсата на оргазъм може да бъде свързана с неправилния избор на партньора, особено на първия, чийто упрек може да повлияе върху способността да се получава удовлетворение от секса. Разпространена причина за секс без удоволствие е и чувството на вина, свързано със сексуалните отношения. Възможно е влияние да оказват бабите и майките, които от ранни години внушават, че сексът преди брака е признак на леко и недостойно поведение.

Страхът от забременяване също може да стане причина, която да блокира оргазъма. Но този проблем може да се реши лесно – трябва само да подберете правилния контрацептив.

Ако обаче в крайна сметка не можете да се справите с липсата на оргазъм, трябва да се обърнете за помощ към специалист.

Скандални и секси сцени (18+)

Първите две сники са от филма "Катастрофа" (Crash), 1996 година "Синьото е най-топлият цвят" (Blue Is the Warmest Color), 2013 годин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com