Лош късмет: 7 подаръка, които не трябва да се приемат

4437
Лош късмет: 7 подаръка, които не трябва да се приемат
Снимка: iStock

Със сигурност от детството сте чували по-възрастните да казват, че получаването на часовник като подарък или огледало е лоша поличба. Не забравяйте, че знаците действат само на тези, които вярват в тях.

1. Часовник

Подаряването на часовник винаги се е приемало за лоша поличба. Хората от миналото са вярвали, че такъв подарък води до кавга. Естеството на произхода на този знак се обяснява с факта, че стрелките на часовника външно приличат на остри предмети - ножици, ножове, игли - следователно те уж "прерязват" приятелството между дарителя и получателя на такъв подарък.

Топ 10 нестандартни подаръци за жени

2. Огледало

Такъв подарък е лош знак, тъй като огледалата се използват широко в магията и магьосничеството, където функционират като портал между световете на живите и мъртвите.

Има и версия, че огледалото черпи енергия от човека. Ето защо такъв подарък не се препоръчва да се дава на жени, тъй като може да превърне живота им в кошмар. Освен това според народните знаци дареното огледало изтощава собственика си, прави го пристрастен към всяка зависимост.

3. Шал

Красив шал може да бъде добре дошъл подарък само за тези, които не са суеверни. На тези, които вярват в такива неща, не трябва да се подарява шал, защото този елемент от гардероба се смята за предвестник на горчиви сълзи. Такъв подарък, според знаците, вероятно ще донесе грижи, празни дела и различни нещастия на собственика си.

4. Перла

Бижута с този минерал, роден в черупките на някои морски и речни мекотели, не трябва да се приемат за подарък. Перлата, според суеверията и легендите, символизира сълзите на неутешимите вдовици и сираци. Ето защо се смята, че подаръкът може да донесе болест и дори загуба.

Кой е най-добрият подарък при ходене на гости?

5. Празен портфейл

Почти всеки знае за този знак. Самият портфейл е много необходим подарък, но празният портфейл не може да символизира нищо друго освен бедност. Ето защо е общоприето, че от гледна точка на енергията такъв подарък е пожелание за бедност. Напълно възможно е да направите празния портфейл финансово щастлив, като поставите всички пари, които са в къщата, в него и го оставите да се престои с тях за три нощи. След това извадете парите и инвестирайте част от тях в полезни покупки.

6. Нож

Ножът е подарък, който носи кавги, разногласия и различни нещастия. Затова е обичайно да се поиска формален откуп за такъв подарък. Този знак възниква в онези дни, когато ножовете често служат като защита от врагове и на бойното поле. Вярвало се, че във всеки нож се влага лоша енергия, която е способна да провокира собственика към агресия.

7. Раздаване на подаръци

Преподаряването на ръчно изработени подаръци също се приема за лош знак, тъй човекът, който ви е връчил ръчно изработен предмет за празника, е вложил частица от душата си в него. Смята се, че когато човек, на когото е поднесен такъв подарък, го пренебрегва и го прави отново, той си носи неприятности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Стихотоврение за 18 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 18 април 2024

Всичко, което трябва да знаете за православната молитва

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 18 април /валутен калкулатор/

Шест неща, които ще ви помогнат да обновите интериора си за един ден

Защо всъщност котките се страхуват от краставици?

Тези 5 признака показват, че сте свръхчувствителен човек

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Тези 5 зодии са най-добрите градинари
Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Някои зодии са надарени с особена магия: от тяхната енергия на лехите идва такава красота, на която всички останали знаци трябва да завиждат. Нека...