Любопитни факти, които не знаете за сериала "Приятели"

17807
Любопитни факти, които не знаете за сериала "Приятели"
Снимка: Getty Images

За съжаление, преди известно време светът се раздели с един свой “приятел” – Чандлър Бинг от сериала “Приятели”, който бе изигран от невероятно чаровния актьор Матю Пери.

Почти няма човек, който да не е гледал поне един епизод на сериала, а почитателите на “Приятели” са многобройни и по цял свят. Американският ситком е 10 сезона и е създаден от Дейвид Крейн и Марта Кауфман и се излъчват от 22 септември 1994 до 6 май 2004 година. Работното заглавие на сериала е бил “Insomnia Café”, след това “Six of One”, “Friends Like Us”, докато накрая е станал просто “Friends”.

Официално изявление на актьорите от "Приятели" по повод смъртта на Матю Пери

Вижте няколко любопитни факта за сериала "Приятели" :

  • Преди да започнат снимките на първия сезон на “Приятели”, продуцентите изпратили шестимата главни герои на безплатно пътуване до Лас Вегас, където да се сближат и опознаят. Това е бил техният тийм билдинг.
  • Когато е имало паузи между снимките, тримата актьори обикновено играели карти, докато актрисите били на шопинг.
  • В първите епизоди на сериала “Приятели” номерата на двата апартамента – този на Джоуи и Чандлър, и този на Моника и Рейчъл са 4 и 5. След известно време обаче номерата се променят на 19 и 20. Каква е причината за това, не е ясно. Възможно е и да е недоглеждане от страна на сценаристите.
  • В един от епизодите на сериала участва Дейвид Аркет, който е съпруг на Кортни Кокс. Ролята му е на един прекалено настойчив, дори нахален обожател на Фийби на име Майкъл. Брад Пит също взима участие в сериала.
  • Има немалко епизоди, в които участват световноизвестни звезди като Джулия Робъртс (която е била гадже с Матю Пери), Брус Уилис, Джордж Клуни, Ноа Уайли, Чарли Шийн, Алек Болдуин, Жан-Клод Ван Дам, Сюзан Сарандън, Шон Пен и др.
  • По сценарий е трябвало Моника и Джоуи да станат сериозна двойка и да се оженят, а Моника и Чандлър да имат само мимолетен флирт. Когато обаче зрителите видели Моника и Чандлър заедно толкова ги харесали и били така ентусиазирани, че сюжетната линия се променила.
  • Дженифър Анистън била избрана последна от шестимата актьори, като в началото продуцентите се притеснявали дали ще се справи с главната роля, или ще трябва да търсят нова актриса на нейно място. Дженифър Анистън определено успяла да се докаже.
  • В сериала Рос три години подред е все на една и съща възраст – 29 години. Това се случва в трети, четвърти и пети сезон.                                                                         

Сбогом Чандлър: Почина Матю Пери от "Приятели" (ВИДЕО)

  • Последният десети сезон можеше да бъде и без участието на Дженифър Анистън. Тя до последно се колебаела дали да участва, защото била изтощена от снимките и славата. Слава Богу, се съгласила да остане до края на сериала.
  • По първоначален сценарий главните герои е трябвало да бъдат четирима – Рос, Моника, Рейчъл и Джоуи. Фийби и Чандлър е трябвало да бъдат второстепенни герои.
  • В сериала, когато Фийби е бременна, тя е била бременна и в реалния живот. Сценаристите е трябвало да променят сценария, за да може Лиса Кудроу да продължи със снимките и да не забавя заснемането на сезона.
  • Първоначално Корктни Кокс е трябвало да изиграе Рейчъл, но тя повече припознала себе си в Моника и сценаристите се съгласили да ѝ поверят тази роля.
  • Матю Пери е известен със своя хумор и само на него сценаристите са позволили да импровизира и да добавя свои шеги към репликите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Как да познаем истинските сребърни прибори, а не посребрените?

Новите топ 10 признака на истинската любов

На кого е кръстено международното летище в Мюнхен?

Ето как да пръскате спрея за нос: тайна, която може би не знаете

Името на кого носи международното летище в Атина?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com