Любопитни факти за бременността, които едва ли знаеш

2171
Любопитни факти за бременността, които едва ли знаеш
Снимка: iStock/Guliver

Мислите ли, че сте чували всичко за бременността? Доказваме, че все още има неща, за които не знаете. 

ЗНАЕШ ЛИ ТОВА…

Как да проверим дали сме бременни в домашни условия, без тест от аптеката

Мислите ли, че може да сте бременна? Не можете да си позволите аптечен тест за бременност или не искате да го купите? Нашите прапрабаби...

... повечето деца се раждат късно, 30% преждевременно, а само 5% от децата се раждат на точната дата.

... мъжете с по-стресова работа е по-вероятно да имат дъщери. Колкото по-високо е нивото на стрес на бъдещия татко, толкова по-нарушен е балансът на половите хормони.

... повечето деца се зачеват около Коледа и Нова година. Най-популярният месец на раждане е септември (главно втората половина). Юли също е много популярен по отношение на броя на ражданията, което е резултат от по-честата близосст през студените есенни месеци. Твърди се, че най-малко деца се раждат през януари и април.

... дали детето ще бъде левичар, или дясната ръка определя избора му във феталния период. Около 10-ата седмица от бременността бебето активира едната ръка повече и тогава в мозъка настъпват промени, които правят този избор постоянен. С една дума, не мозъкът избира по-активната страна.

... някои бременни жени имат лош апетит. Това означава, че техните кулинарни желания са свързани със специфични, негодни за консумация продукти, например креда, глина, паста за зъби. Досега не е известно дали желанието за подобни "деликатеси" всъщност е резултат от подсъзнателната необходимост от попълване на дефицитите на определени минерали.

13 изключително интересни факта за бременността в Дубай

Представите ни за Дубай винаги се свързват с един супер модерен и луксозен град, в който всичко е възможно и позволено. Дали наистина е...

... момчетата в утробата имат първите си ерекции. Те продължават от няколко минути до десетина, а в края на бременността могат да се появят до три пъти на час. Това обикновено е придружено от смучене на палеца.

... около 10% от бременните жени в напреднала бременност страдат от токофобия или страх от раждане. Поради парализиращия страх значителна част от тези жени избират раждането чрез цезарово сечение.

… умствените умения се влошават по време на бременност. Най-често бременните жени се оплакват от нарушена памет, разсеяност и проблеми с концентрацията. Понякога на бременните жени им липсват думи и по-често правят правописни грешки, дори и да не са имали проблем с това преди бременността. Хормоните на бременността, които причиняват смущения в работата на мозъка, са отговорни за всичко. За щастие умственото представяне се връща веднага след раждането.

... Някои бременни жени увеличават размера на краката си. Не е просто обем поради подуване и оток. Стъпалата могат да се удължат с до 1 см! Отговорно е, между другото, разхлабването на костните връзки на стъпалата. Интересното е, че новият размер на обувките остава завинаги.

... повечето бебета се раждат в понеделник. Това са цели 50% от всички раждания! Най-малък брой раждания се извършват през почивните дни, което със сигурност се влияе от факта, че в тези дни в болниците не се извършват планирани cc процедури.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Предупредиха потребителите на електрически велосипеди за опасности при зареждане

eMAG пуска Hair & Makeup Shop с над 60 000 продукта и асистент за пазаруване за клиенти

Кои великденски ястия са задължителни за празничната трапеза?

Носил го е най-богатият на борда на Титаник: Продадоха златен часовник с история (ВИДЕО)

Ягодите - дразнят ли стомаха или не?

Къде се намира международното летище „Бен Гурион“?

Как да изберем перфектното агнешко месо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com