Лъв човекоядец е осъден на доживотен затвор

3906
Лъв човекоядец е осъден на доживотен затвор

Азиатски лъв е осъден на доживотен затвор в индийския щат Гуджарат, след като било доказано, че е убил и изял човек.

След като в областта от зъбите на лъвове загинали шест души, полицията уловила 16 лъва от местната гора Гир и два месеца ги държала в отделни клетки, докато разследва случаите.

Майка в Колорадо спаси сина си, нападнат от лъв

Притеснена от проглушителни писъци, жена от Колорадо откри ужасяваща гледка в двора на къщата си - планински лъв, захапал 5-годишния й ...

Били взети отпечатъци от лапите на лъвовете, било следено и оценявано тяхното поведение, били изследвани и фекалиите им за останки от човешки тъкани.

Един от лъвовете бил осъден, когато в отпадъците му открили човешка коса. Човешки останки били открити и във фекалиите на две лъвици, но тяхната съдба още не е решена. Останалите лъвове били пуснати на свобода. Осъденият лъв ще прекара остатъка от живота си в зоопарк.

Щатът Гуджарат е известен с това, че в него се намира единствената съхранена популация на диви азиатски лъвове. Убийствата на хора тук са рядкост, но според ВВС в последно време броят им е зачестил.

В гората Гир, до която се случили всички трагични събития, живеят 523 лъва. Още през 2013 година Върховният съд на Индия е постановил да се преместят част от лъвовете в резерват в съседния щат, но властите на Гуджарта нямат доверие на другите щати по въпросите за защитата на лъвовете.

Древни лъвове лазели по дърветата и нападали хора

Измрелият торбест лъв (лат. Thylacoleo Carnifex) е бил главен хищник на Австралия при пристигането на хората на континента преди 50 000...

Експерти подозират, че причината за нападенията на лъвовете се крие във високите температури, възцарили се в последно време в областта. Хората спят на улицата, а лъвовете като нощни хищници възможно ги бъркат със своята традиционна плячка.

В региона няма недостиг на плячка, макар че фрагментацията на средата на обитание и увеличаването на броя на хората оказват значителен натиск върху измиращите видове.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com