Магически разтвор с мая, с който подхранвам доматите и стават огромни

38026
Магически разтвор с мая, с който подхранвам доматите и стават огромни
Снимка: iStock/Guliver

Домашно отгледаните зеленчуци са най-доброто допълнение към масата ни. С тях можем да бъдем сигурни, че не са пръскани с химикали и други вредни съставки, освен ако ние не сме го направили. Нещо повече, те са по-сладки от това да си ги купите от магазина, а и далеч по-здравословни. В следващите редове ще научите за ефективно подхранване с разтвор от мая. 

За разтвора е необходимо вода и мая. В съд от 3 литра налейте 2,6 дестилирана вода. Добавете 100 грама мая, като предварително я разтворите в топла вода с половин чаша захар. След като смесите съставките, оставете получената смес на топло място. От време на време разклащайте. Разтворът е готово, след като ферментацията приключи. Обикновено това е след около 2 седмици, но може да отнеме и повече време.

Ако искате ДОМАТИТЕ да узреят по-рано, поливайте ги по този начин

Всеки, който има дворно пространство, без значение от площта му, решава да засади поне няколко корена с домати, които да дават плод за ...

От полученият разтвор се взима една чаша и да се разтваря в 10 литра вода. За един корен максималната доза е 1 литър. Не бива да прекалявате с поливането. Достатъчно е да го направите 2-3 пъти по време на цъфтежа. Подхранването става в корените, а след това поливате, както обикновено.

Бързо ще разберете, че сместа работи. Добивът на домати ще е по-богат, а растенията ще са и по-здрави. Това е естествен защитник и срещу различни вредители, а листата ще са здрави и няма да има петна по тях.  Самите растения ще бъдат и по-устойчиви на климатичните условия, дори и да е студено или пък много горещо, те няма да се повлияят от времето.

Ще видите, че доматите ще дават плод и през есента. Това се дължи на маята, която дава сила и енергия през целия период на цъфтеж.

За да бъде торът най-ефективен, можете да го разделите на две половини. Първата половина се използва сутрин, преди слънцето да изгрее. Не поливайте през деня, тъй като листата могат да изгорят. Другата половина я използвайте вечер, когато слънцето залезе. Така ще увеличите ефектна на маята и ще имате плодоносна реколта.

Защо да изберем специални домати, произведени в България

Когато заговорим за домати, обикновено си представяме стандартните червени или розови домати, които виждаме по пазарите или на щандовет...

Тази смес е универсална и можете да я използвате и върху други зеленчуци. Например, благоприятен ефект има върху краставиците. Те ще растат и дават повече плод, а също така ще ги предпазите от всички вредители и влиянието на атмосферата. Опитайте и ще видите колко плодоносна реколта ще имате и от единия вид зеленчук, и от другия. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Какви са тънкостите при печене на козунак, които го правят уникален

Тайната на дълголетието на най-възрастната жена на планетата

Топ 5 оригинални идеи за оформяне на козунаци

Защо Гергьовден е "Ден на храбростта и Българската армия"?

Как правилно се пържат бланширани картофи, така че да са много хрупкави?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com