Микропивовари се обединяват, за да подкрепят малкия бизнес

4170
Микропивовари се обединяват, за да подкрепят малкия бизнес
Снимка: ПР

За първи път девет конкуриращи се български микропивоварни се обединяват, за да представят девет уникални занаятчийски (крафт) бири, които ще се продават само в специализираните крафт барове и магазини. Всяка една от бирите ще носи името I Am Amazing, а с инициативата пивопроизводителите целят да накарат потребителите да предпочетат да закупят любимите си марки от малките заведения, пострадали най-много от корона-кризата.

"I am amazing" ("Aз съм страхотен") е една от репликите, с които Кубрат Пулев предизвикваше Джошуа. Избрахме я, защото си дадохме сметка, че дори личност като него и неговите безспорни успехи могат да разделят общество ни", казва Михаил Дурчев, председател на Асоциацията на Микропивоварите в България и собственик на една от пивоварните. "Искаме да дадем нов смисъл на тази фраза, защото ние сме amazing не само когато побеждаваме, но най-вече, когато се обединяваме в трудни моменти."

В инициативата се включват както най-младите пивоварни – Cohones, Sofia Electric, Rocket Science, но и вече утвърдени производители като Диво Пиво, Rhombus, Black Pine, Metalhead, Мелтум и Трима и Двама. Всяка едно от тях ще представи в рамките на месец март различни стилове бири – East coast IPA, Sweet Cognac Orange Stout, Double dry hopped Session Juicy IPA, Double IPA, Dry Hopped Wheat Ale, Vanilla Oatmeal Stout, Oatmeal Porter с уникални авторски рецепти.

"Вярваме, че в трудни времена конкуриращите се бизнеси трябва да се обединят и да намерят решение на общите проблеми на целия сектор", допълва още Михаил Дурчев.

Феновете на хубавата бира ще могат да видят списъка на заведенията, в които ще могат да намерят уникалните Amazing бутилки на страницата на инициативата – iamamazing.bg. На нея ще бъдат публикувани видеа, в които популярни личности ще интервюират собствениците на заведения. Така организаторите искат да покажат на по-широк кръг от потребители хората, които създават, подкрепят и разпространяват крафт бирената култура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Вече не е антитенденция: 6 решения от 2000-те, които отново са на мода

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com