Може ли едно танго? (ВИДЕО)

18716
Може ли едно танго? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Знаете ли, че един от най-страстните танци в света първоначално се е танцувал само от мъже? Да, говорим именно за тангото! Колкото и невероятно да звучи, този толкова темпераментен танц, вдъхновение за много поети и апотеоз на страстта на много влюбени, е бил предпочитан само от мъже, които танцували под акомпанимента на три инструмента.

Не след дълго обаче в него се включват дамите (за добро, разбира се) и променят изцяло усещането на танца.

"Танго е танц на страстта. Танц на тъгата. Танц на нежната любов. Тангo не е просто сбор от танцови фигури - то е дълга повест, разказваща за страданието и радостта, за раздялата и срещата, за страстта и нежността. Танго е състояние на духа."

Тези думи на легендарния танцьор Хулио Бокка може би описват най-добре магията на тангото. Нея е прозрял и първият композитор на танго - Хуан Перез, който прави песента "Dame la lata".

За официална родина на този величествен танц се смята Аржентина. В края на 19-ти век тангото омайва всички - от най-бедните до най-богатите. Именно за това и там, в Буенос Айрес, за първи път на 9 декември, 1977 година се празнува Денят на тангото. Датата 11 декември е избрана, защото е рожден ден на две от най-популярните личности в историята на танца – певеца и композитор Карлос Гардел и цигуларя и композитор Хулио Де Карос.

За да отпразнуваме подобраващо Деня на тангото, подбрахме две от най-впечатляващите сцени в световното кино, които със сигурност могат да грабнат дори онези, които не са страстни любители на танца.

В "Усещане за жена" изключителният Ал Пачино, който изиграва слепия полковник Франк Слейд, предлага на красивата Дона да я научи да танцува танго, като й казва: "В тангото не се греши. Не е като в живота. Просто е. За това е толкова велико". Пачино не напразно взима "Оскар" за тази роля.

Втората ни любима сцена с танго е от филма "Ти водиш". В главната роля е Антонио Бандерас, който сякаш е роден да изиграе красивия учител по танци Пиер Дюлен. Тази роля толкова много му пасва, въпреки че Бандерас многократно е казвал, че не е добър танцьор! Ние изобщо не сме съгласни! , защотото лентата разчита изцяло на енергията и способностите на чаровния Бандерас. Танците определено са завладяващи с майсторската си хореография.

Ако ви се прииска още от филмовата магията на тангото ви препоръчваме също: "Танго", "Ще танцуваме ли", "Валентино" и разбира се - класиката в жанра "Последно танго в Париж".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com