Най-ефективните домашни методи против пигментни петна

9529
Най-ефективните домашни методи против пигментни петна
Снимка: iStock/Guliver

Пигментните петна не са никак приятни и могат да ни създадат комплекс, който постоянно да се стремим да прикриваме с грим и друг макиаж. Те могат да бъдат причинени като от външни фактори, така и поради проблеми в самия ни организъм. 

Разбира се, в нашето съвремие съществуват най-разнообразни методи, чрез които да се заличат пигментните петна - пилинги, лазери и т.н. Но след това поддържането на грижа за кожата е задължително. 

Колкото и в модерни времена да живеем, някои от бабините разкрасителни методи си остават актуални и незаменими и до ден днешен. Днес сме ви подготвили най-ефективните домашни методи против пигментни петна. Открийте ги в следващите редове.

Маска с краставица

Необходимо ви е само да си набавите прясна краставица, която да настъргате така, че да можете да приложите върху кожата. Оставете за 30 минути и след това почистете с помощта на тампонче, без да отмивате. Повтаряйте до 3 пъти в седмицата.

Маска с мая и лимон

Против пигментните петна можете да направите курс с 10 маски от мая и лимонов сок, които да прилагате 2 пъти в седмицата. За направата на една маска ще ви е нужна 15 г мая и супена лъжица пресен лимонов сок. Нанесете върху почистена кожа, оставете 20 минути и след това изплакнете нежно с вода. Курсът може да повтаряте на всеки 2 месеца.

Как да помогнем на кожата при слънчево изгаряне?

Маска с бадем и лимон

Още една доста ефективна маска, която е препоръчителна най-вече за старчески петна, но и като рутинна грижа за кожата. Смелете половин чаша бадеми, прибавете няколко капки пресен сок от лимон и до 2 лъжици вода. Оставете върху лицето до половин час и отмийте нежно. Курсът с тази маска може да се прави няколко пъти в годината, 2 маски на седмица, а един курс е 15 маски. Правете кратка почивка между курсовете.

Маска с картофи и яйце

Колкото и странно да ви звучи, това е още една маска против пигментации, която едновременно има избелващ и подхранващ ефект. Направете картофено пюре и към него добавете жълтък от едно яйце. Изчакайте да изстине малко, нанесете върху лицето и оставете до охлаждане на маската. Отмийте с топла вода. Курсът с тази маска е до 20 маски, които се правят два пъти седмично. Ако резултатът не е достатъчно удовлетворителен, можете спокойно да повторите курса с още 10 маски. 

*Преди да приложите която и да е от маските върху лицето, можете да тествате маската на свивката на лакътя, за да предотвратите нежелани алергични реакции. За да са ефективни маските, трябва да ги прилагате редовно, наред с останалата грижа за кожата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да имаме най-шарените великденски яйца

Големи промени в любовния живот на скорпионите до края на годината

Отново е на мода боядисването на яйцата с фолио - ето как се прави

Всичко ги разстройва: Най-лабилните зодии

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Защо мигаме с очи?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com