Най-ефективните рецепти със сода срещу артрит

41247
Най-ефективните рецепти със сода срещу артрит
Снимка: iStock/Guliver

Оказва се, че содата оказва благотворно въздействие върху ставните заболявания. Ще ви предложим няколко ефикасни народни рецепти, които определено ще облекчат артритните ви заболявания, но и да направите кожата си по-красива, а талията – по-тънка.

Увиването с гореща сода се прави с вода при температура от + 38–40 ° C. По време на горещата обвивка може да изпитате малко парене или дори изтръпване. Това е знак, че процесът върви добре. Ако паренето стане по-осезателно, трябва бързо да отстраните тъканта и да отмиете разтвора. Това е алергия към сода и е невъзможно да се продължи с процедурата.

Соден разтвор и краставиците ще полудеят от цъфтеж

Содата е всеизвестна подправка, която е широко разпространена в кулинарията. Тя обаче действа благоприятно върху растежа и развитието н...

Студената обвивка със сода бикарбонат е идеална за почистване на кожата, оставяйки кожата мека и еластична. 1 ч.л. содата се смесва с плодови масла по ваш избор (зехтин, бадем, праскова и др.), за да се получи смес, подобна на паста. Сместа се слага в плътен слой върху кожата, покрива се с фолио и се изолира с хавлиена кърпа или одеяло. Измийте след 20 минути. В края на процедурата не забравяйте да нанесете подхранващ лосион или бебешки крем.

За да намалите мазнините по корема, направете смес от 1 част сода за хляб и 2 части морска сол. Добавете малко вода, за да направите каша, намажете получената каша по корема и бедрата и завийте със стреч фолио. След 15–20 минути изплакнете  с топла вода и овлажнете с подходящ крем.

Резултатите от содените обвивки ще бъдат забележими и ще продължат дълго време, само ако това лечение се прави редовно. Продължителността на курса е 10 дни. Препоръчително е да увивате на всеки 2 или 3 дни, за да си починете кожата.

Содените обвивки имат ефект само чрез отстраняване на излишната вода от тялото. Следователно те самите, без подходящо хранене и физическа активност, няма да работят дълго време.

Опции за содено обвиване:

4 рецепти със СОДА, които са по-ефикасни от всяка процедура

Сода бикарбонат може да бъде открита във всяко едно домакинство. Това е мултифункционална съставка, от която бихме могли да извлечем ре...

- 1 ч.л. сода за 1 литър гореща вода (+ 38–40 градуса);

- 1 ч.л. сода за 1 литър отвара от лайка;

- 1 ч.л. сода и 1 с.л. масла (зехтин, праскова, бадем);

- 1 ч.л. сода, 1-2 капки етерично масло от портокал, грейпфрут, мандарина, анасон или други, в зависимост от желания ефект, и базово масло (маслина / праскова);

- 1 супена лъжица. л. синя или черна глина, 1 ч.л. газирана напитка. Можете да добавите капка етерично масло или натрошена таблетка с активен въглен. Добавете гореща вода и разбъркайте, докато се достигне консистенция на гъста сметана.

Никога не почиствайте тези неща със сода

Содата е универсална сама по себе си, тя се прилага, освен в кухнята, и в много други области на от ежедневието. Тя има почистващи и де...

Сода при лечение на стави

Содата се препоръчва успешно за профилактика и лечение на много заболявания, включително ставите. Тя съдейства за намаляване на болката, премахва признаците на възпаление и насърчава нормалното функциониране на съединителната тъкан. Содата може да се прилага при лечение на артрит, артроза, остеохондроза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Молитва преди изповед

Стихотворение за 27 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 27 април 2024

Таро хороскоп за 27 април 2024

Златните 8: Тези качества правят жената магнит за мъжете

Пукането на пръстите на ръцете е признак на нещо тревожно: Ето какво разкриват експертите

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим
Домашни кюфтета - бухнали отвътре, със златна коричка отвън: Как да си ги сготвим

Пържените кюфтета са едно от най-хубавите угощения в кухнята. И тук сме ви подготвили феноменална рецепта, за да станат сочни и да се топят в устата,...