Най-необичайните новини от седмицата: Джойнт срещу ваксинация и изпускане на газове в космоса

5583
Най-необичайните новини от седмицата: Джойнт срещу ваксинация и изпускане на газове в космоса
Снимка: Pixabay

За да се отърсим от притесненията, свързани с пандемията от коронавирус, заплахите от конфликта с Русия и останалите предизвикателства, пробуждащи тревога, АФП отново ни помагат със своя седмичен обзор на нестандартни истории от цял свят.

Четири сватби и едно… съдебно дело

Размяната на халки не е нищо притеснително за тайвански банков служител, оженил се четири пъти за един месец, за да може да може да получи по-дълъг отпуск. Компаниите в страната му по закон дават 8 дни платен отпуск на хората, които се женят. Така хитрият чиновник претендирал за 32 почивни дни, като разменил халките четири пъти за 37 дни, между тях с три развода. Когато шефовете му казали „не“, той се обърнал към синдиката по труда в Тайпе, който глобил банката, в която работел, с 670 долара за нарушаване на кодекса на труда.

Лоша миризма

В космоса никой не може да ви чуе, ако пръднете - до сега. Нова Зеландия пуска сателит, за да „издуши“ заплашителните за климата нива на изпуснати неволно газове. Метанът съставлява 43% от емисиите на парникови газове, повечето генериран от гигантските стада овце и крави. Овцете наскоро надхвърлиха броя на хората в Нова Зеландия - повече от 20 към едно. Това породи доста недоволство в международен план, така че оттогава страната намали цифрите с три четвърти. Тя също така е пионер в стремежа към овце, които не пърдят, в полза на "овце с по-ниско ниво на метан".

Джойнт за награда на ваксинирани

Интересна награда предизвика антиваксърите в Ню Йорк да се решат на ваксинация. Активисти, които празнуват легализацията на развлекателната марихуана, раздадоха по джойнт на всеки, който можеше да докаже, че е получил ваксина. Сара Оверхолт получи дори две, след като показа ваксинационните карти на нея и на 70-годишната й майка.

"Аз съм по-добър човек, ако пуша, повярвайте ми", каза тя пред АФП.

Залавяне на счупил всички рекорди по мързел служител

Най-накрая ръководството на компания е „изловило“ италианския „крал на отсъстващите“, който през последните 15 години не е идвал на работата, получавайки обаче пълно заплащане. Калабрийският болничен служител далеч не е сам, а съпругите на други, които не са се появявали от години, също са изловени при неотдавнашна проверка на работещите държавни служители.

Не можал да издържи

Възходът и падението на Европейската Суперлига за по-малко от 48 часа бяха засенчени от драмата в последните минути на мач в най-доброто представяне на Еквадор. Вратарят на Макара Хоакин Пучета запази врата неопетнена срещу Оренсе, но не успя да издържи и изтича зад рекламните ограждения, за да се изпикае. Той незабавно бе изпратен да си измие ръцете. Пучета е изправен пред шестмесечна забрана да играе за "неспортсменско поведение".

Нарко-котка в далавери

Пухкава бяла котка беше заловена, пренасяйки контрабандно наркотици в панамски затвор. Котешкият престъпник беше спрян пред затвора с прекрасното име „Нова надежда“, носещ около врата си кокаин, крек и марихуана.

Това не е първият път, когато затворници въвличат бедните същества в престъпление, като обикновено примамват животните, натоварени с наркотици, подавайки им отвътре храна.

Затворниците са толкова изобретателни, че дори използват пощенски гълъби, че даже и дронове. За разлика от партньорите си по престъпление, котката е излязла от цялата история чиста, започвайки нов живот с почтен собственик.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези зодии са истински медиуми

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 14 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 14 май /валутен калкулатор/

Уроците и възможностите, на които провалът ни учи

9 причини млади мъже да харесват по-възрастни жени

Дали ме харесва или си въобразявам - ето как да разберете

Харесва ли ме колегата, или е просто любезен – ето как да разберете

Защо косата ми изтънява - въпросът, който всяка жена си задава поне веднъж

Има ли разлика между риган и чубрица?

Животът ви е все по-объркан? 4 признака, че Вселената ви изпитва

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com