Най-подходящите в пандемията подаръци за Коледа и Нова година

4334
Най-подходящите в пандемията подаръци за Коледа и Нова година
Снимка: iStock/Guliver

Тази година всичко е различно. Работим предимно от къщи, забравихме за партита и излизане с приятели, не си ходим на гости с домашно приготвен кейк в ръце, разказваме си вицове през видеочат, отколкото край масата.

Аналогично се промени и нагласата ни за прекарване на празниците и манталитетът ни на купувачи, особено по време на празничния сезон, съобщава CNBC, цитирани от БГНЕС.

Пътуванията на дълги разстояния за посещение на роднини са риск за здравето. Ето защо много хора ще прибегнат до изпращане на подаръци по пощата, отколкото да ги връчат лино, показа скорошно проучване.

Във време на социално дистанциране, финансови затруднения и опасността от зараза с Covid-19, онлайн търсенето и статистиката за видовете покупки показват, че купувачите търсят за празниците значими подаръци - от персонализирани артикули до ръчно изработени стоки.

Свасти Сарна, мениджър проучвания в "Pinterest", каза, че докато пандемията ограничава плановете, хората влагат повече време и усилия да направят своите подаръци и по-малки тържества специални. Търсенията на „персонализирани идеи за коледни подаръци“ са се увеличили с 46% в сравнение със същия период на миналата година.

В неотдавнашен доклад "Nielsen" прогнозира, че покупките на подаръци за дома и за готвене ще процъфтяват, особено по време на празничния сезон. Това е така, защото купувачите вече имат ограничен бюджет или искат да ограничат пътуванията извън дома. Ето защо специалистите препоръчват подобни подаръци като арт и хоби консумативи, миксери за коктейли и приспособления за печене.

Най-препоръчвани обаче от вещите лица са т.н. "подаръци, които разказват история".

Сладкарската компания "Mondalez International" пусна нов уебсайт, в който клиентите могат да проектират сами и поръчват бисквити "Орео", които могат да бъдат персонализирани с цветовете на любим спортен екип или снимка на член на семейството. "Signet Jewelers", която притежава търговски вериги, базирани в молове, продава колиета и други бижутерски аксесоари с истории, стоящи зад тях, които са предназначени да смекчат негативите по време на пандемията. Например колекцията, наречена „По-близо заедно“ с дизайн от два преплетени овала, символизиращи нуждата от свързаност при влюбените в това предизвикателно време. Клиентите могат и да персонализират своите бижута по определен начин, включително да гравират пръстени или друго бижу със съобщение, което се отнася до пандемията.

"Etsy" пък има нова празнична кампания, наречена „Подаръкът както си го представяш“. В един от новите си телевизионни спотове баба и дядо отварят подарък с плюшена кукла, направена така, че да прилича на нарисувания автопортрет на малкия им внук. Във видеоразговор той им казва да прегърнат неговото копие, докато празнуват разделени.

Сайтът за електронна търговия, който включва поръчки на ръчно изработени стоки и други уникални предмети, отбелязва 156% увеличение в търсенето на подобни персонализирани подаръци в сравнение със същото време преди година. Така че, ето ви прекрасна идея да го посетите и да претворите собствения си образ в сладък плюшко, за да зарадвате този, на когото липсвате.

Ваучерите за различни услуги и поздравителните картички са по-търсени от всякога, казва Дейна Исъм Джонсън, експерт по тенденции и съдия в състезателното шоу за занаяти на NBC „Making It.“ Според неотдавнашно проучване, именно ваучерите за СПА и различни други пакети и услуги са на първо място по избор на подаръци за Коледа и Нова година.

Лично Дейна препоръчва като идеен подарък кутия за рецепти, в която могат да се сложат лепкащите бележчици с рецепти за готвене от мама.

В някои интернет сайтове пък вече има подаръчни торбички или кутии с весели надписи, свързани с коронавируса, като "Чорапки за карантина", например.

„Това е просто начин, по който можете да доставите любов“, казва Дейна. „Наблюдавах как момиче разопакова един от нашите подаръци преди няколко седмици и тя просто започна да плаче. Да изненадаш някого с подарък, който не просто е сладък или красив, а отразява твоята собствена душевност или топло отношение към скъпия на сърцето ти негов получател, това показва просто, че е ценен за вас. Че не сте го забравили и присъства във вашите мисли".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com