Най-полезните саксийни цветя за здравето

40318
Най-полезните саксийни цветя за здравето
Снимка: Chesna / Pixabay

Цветята красят различни кътчета от нашия дом. В кухнята, в дневната или в спалнята, зад всеки прозорец наднича саксия с различно цвете. През лятото почти няма да видите балкон или тераса, на които да няма саксии с цветя. Те не само красят, но са и ароматни и придават свежест, красота, уют на дома, а освен това много от тях са и полезни за здравето и биоенергийните полета в дома ни.

Спатифилум е едно от тези прекрасни цветя, с бели фуниевидни цветове. Това елегантно растение се отглежда много лесно, то обича високата влажност, светлината и топлината, но се развива добре и при по-прохладно или голещо време и на сянка. То прочиства и овлажнява въздуха, бори се с плесен и вредни микроорганизми и предпазва хората от стрес и психическо изтощение.

Защо трябва да отглеждаме растения вкъщи

Цветята, въпреки че изглеждат незабележими, са много важни в живота ни. Ако се чудите какви са положителните стойности от наличието на ...

Лимонът обича топлината и светлината, капризен е към високата влажност и течението. Ако го отглеждате у дома, освен, че ще имате винаги пресни лимони, той отделя вещества, които убиват вредните бактерии и действа оздравително при простуда, ангина или проблем с дихателните пътища. Лимоновото масло може да ви помогне да се справите със стреса, хипертонията или умората.

Каланхоето се отглежда много лесно. Само трябва да го поставите на добре осветено място, но без пряка слънчева светлина и през зимата да го поливате 1 път в месеца. Растението се бори с вирусите и микробите в дома, прочиства въздуха, а сокът му се прилага при кръвящи рани и изгаряния.

Бегонията има свойството да прочиства въздуха и да се справя отлично със стафилококите,  стрептококите и различни микроорганизми. Тя се развива добре и на сянка и на светло и изисква редовно поливане.

Хлорофитумът е цвете, което за едно денонощие може да прочисти 6куб.м въздух от феноли и формалдехиди. То расте и на сянка и на слънце, а през лятото можете да го изнесете и навън. Не понася високата влажност на въздуха, но понася добре засушаването.

С тези 5 растения ще поканите щастието и късмета в дома си

Според древното учение Фън Шуй има растения, които могат да внесат хармония и щастие в дома. За стабилност в семейството саксиите за цв...

Мушкатото е едно от най-отглежданите саксийни цветя у нас. То обича сухия въздух, не трябва да се полива често и обича светлината. Отглеждано вкъщи, то действа успокояващо, прочиства въздуха и прогонва различни насекоми, като комари, мухи или молци.

Хибискусът е цвете с изящни цветове и лъскави листа, което възстановява много добре биоенергията в дома. То се развива отлично на топло, на шарена сянка и при умерена влажност.

Известно още като китайска роза, то прочиства въздуха, помага при стрес и подтиква обитателите на дома към решителност и предприемчивост. Листата и цветовете му се използват за направата на чай.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

11-годишно дете откри останки от древно същество по-голямо от син кит

Сложете този плод до козунака, за да остане мек и пухкав по-дълго

Люлякът ще издържи 2 пъти по-дълго във вазата, ако направите това

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

Къде и как е правилно да се съхранява козунак, за да остане пухкав и мек по-дълго

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com