Намерете правилното място на рутера, за да можете да ловите WI-FI във всички стаи

14458
Намерете правилното място на рутера, за да можете да ловите WI-FI във всички стаи
Снимка: 3844328 / Pixabay

В днешно време много хора използват интернет не само за компютър, лаптоп и смартфон, но и за телевизора в спалнята, и хладилника, и фурната и дори за чайник в кухнята. По тази причина експерти споделиха как правилно да позиционираме рутера в апартамент, така че WI-FI да може постоянно да се улавя от всички джаджи и домакински уреди в къщата.

Качеството на сигнала директно зависи от броя на препятствията по пътя му, а оптималната точка за поставяне на WI-FI рутер се намира приблизително в центъра на жилището. И определено не трябва да поставяте устройството на пода и да го препятствате с шкафове, дивани или аквариуми.

Гениален ТРИК, с който да увеличим скоростта на интернета за секунди

Много често хората се оплакват от лошия интернет у дома. В повечето случаи това се дължи на разположението на помещенията в жилището ил...

Според експертите, не бива да поставяте рутера до други електрически уреди, особено тези, които излъчват вълни – например микровълнова фурна или радиотелефон.

Електрическите уреди са източник на радиочестотен шум и магнитни полета, а микровълновите фурни, подобно на радиотелефоните, работят на приблизително същата честота като безжичните мрежи на рутерите, което от своя страна ще намали силата на сигнала до минимум. Кухнята не е най-доброто място за поставяне на рутер.

Също така е необходимо да се избягва близостта на източници на топлина, тъй като самият рутер се нагрява по време на работа. Също така, не покривайте устройството и не запушвайте вентилационните отвори в кутията му. Необходимо е навреме да се почисти от натрупания прах.

В големи апартаменти или в селски къщи е добре да се използват допълнителни устройства, като ретранслатори на безжичен сигнал.

Къде никога не трябва да поставяте рутера у дома?

За да избегнете вредни ефекти на електромагнитното излъчване от рутера, трябва да следвате някои препоръки, относно определянето на нег...

И, разбира се, трябва да вземете предвид броя на устройствата, свързани към рутера, въпреки че на теория единственото ограничение е броят на IP адресите, които дадено устройство може да издаде.

Става дума за скоростта на пренос на данни, защото всеки рутер е проектиран за определена скорост - от най-простите и евтини със скорост до 100 мегабита в секунда до по-скъпите модели със скорости до 600 мегабита в секунда. Ако трябва да свържете до шест устройства, тогава най-простият рутер е достатъчен. До 15 устройства могат да се обработват от рутер със скорост до 600 мегабита в секунда. Е, ако броят на устройствата започва от 20 и повече, тогава трябва да помислите за индустриални рутери, подобни на тези в търговските центрове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 26 април 2024

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com