Натурални - работещи методи за стягане на кожата на лицето и шията

25403
Натурални - работещи методи за стягане на кожата на лицето и шията
Снимка: iStock/Guliver

Кожата на лицето и шията е много фина и деликатна, поради което с времето там се появяват първите бръчки, кожата се отпуска и се появява дори двойна брадичка, която загрозява силуета. За да я запазите стегната и красива, е добре да се погрижите за нея с подходящи козметични продукти, съчетани с упражнения, които ще стегнат мускулите в тази област и ще предотвратят отпускането на кожата. Има, разбира се, и други лесни методи, с чиято помощ, можете да постигнете много добри резултати. Ето и няколко съвета:

1.Мийте лицето си редовно и винаги почиствайте грима си, защото повечето козметични продукти, които използваме ежедневно, съдържат много химикали, които окисляват клетките на кожата ни. За целта има препарати на водна основа, които не дразнят и не я изсушават. След почистване е добре да я овлажните с малко кокосово масло.

Как да подържаме кожата си млада, без да хвърляме луди пари за козметика

Пазарът е пренаситен с изключително много подмладяващи продукти, които в повечето случаи са не само скъпи, но и съдържат химикали можещ...

2.Содата за хляб е чудесна за ексфолирането на кожата и за премахването на мъртвите клетки. Тя има свойството да свива порите и да стимулира притока на кръв и естественото производство на колаген. В съчетание с кокосовото масло, можете да направите един чудесен масаж на лицето и шията си, за да почистите и овлажните кожата си. За целта си направете паста от ¼ буркан кокосово масло и 3 супени лъжици сода за хляб, които трябва да смесите много добре, до получаването на паста. С 1ч.л. от нея, можете да масажирате лицето и шията си сутрин, за 1-2 минути, да оставите да престои за 10 минути и след това да изплакнете с хладка вода. Правете това 2 пъти в седмицата.

3.Друга много добра комбинация, която ще стегне кожата на лицето и шията ви е тази от мед и яйчен белтък. Белтъкът има свойството да заглажда бръчките и да предотвратява увисването на кожата, а меда съдържа много антиоксиданти, хидратира и омекотява кожата. За да си приготвите тази маска ви трябват 1 белтък и 2 супени лъжици мед. Нанесете получената паста върху кожата си, оставете да действа 20 минути и измийте.

4.Увеличете приема на храни, богати на антиоксиданти, като така ще предотвратите прекомерното окисление на кожата. Богати на антиоксиданти са спанака, червения боб и червените плодове, като ягоди, боровинки, грозде и къпини.

5.Прекомерната консумация на захар, води до по-бързото остаряване на кожата, появата на бръчки и увисването й, защото влияе върху производството на еластин и колаген. Ето защо ограничете приема й до минимум, за да възобновите тези процеси и за да бъде кожата ви стегната и здрава.

Красотата е вътре в нас: 5 важни правила за хранене при жени с проблемна кожа

Невъзможно е да се постигне перфектна кожа само с помощта на козметика и козметични процедури. В крайна сметка красотата е вътре в нас,...

6.приемайте храни, богати на бета каротин и витамините А и Е, които са много важни за здравето и вида на кожата. Те присъстват в зелето, морковите, спанака, пъпешите и кайсиите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 основни грешки при гладене и как да ги избегнем

7 тайни ще ви помогнат да държите наднорменото тегло под контрол

Променя ли се нуждата от сън с напредване на възрастта?

Тези видове брашно са едни от най-здравословните

Има защо тези банани да са най-полезни за здравето

Внимавайте - тези зеленчуци имат много нитрати

Това са напитките, които бавно убиват тялото ни

За какво да използваме мокрите кърпички в ежедневието?

Как се пише: обръщение или обращение?

Една лъжица зехтин дневно намалява риска от деменция

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com