Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не бързайте да изхвърляте старата си тениска: 7 полезни начина да я използвате

20 май 2024, 22:11 часа

Често е жалко да изхвърлите стари тениски. Те могат да лежат в гардероба ви с години, или можете да им дадете нов живот и да ги използвате за различни цели. Няколко идеи какво можете да направите от стара тениска собственоръчно - сигурни сме, че поне една от тях определено ще ви бъде полезна.

1. Направете парцали от него

Първото нещо, което ви идва на ум, е да направите парцали от стара тениска. Особено добри парцали стават от памучни тениски (или други естествени тъкани) - те абсорбират добре водата. Просто ги нарежете на квадрати и вашите парцали са готови. Използвайте ги за избърсване на прах, избърсване на повърхности или попиване на течности.

Помощ! Изгорих любимата си рокля. Трикове за удължаване живота на дрехата

2. Ушийте пазарски чанти за многократна употреба

Една от най-екологичните и практични идеи е да превърнете стара тениска в пазарска чанта за многократна употреба. Отрежете ръкавите и направете дупка за дръжки на яката. Подсилете дъното, като зашиете или завържете възел. Вече имате стилна и удобна алтернатива на найлоновите торбички.

3. Възглавница или калъфка за възглавница

Ако една тениска все още ви е скъпа заради специални спомени, но вече не я носите, превърнете я в декоративна възглавница. Просто я напълнете с мек материал като стара памучна вата или парчета плат и зашийте краищата затворени. Можете също така да използвате тениска като калъф за съществуваща възглавница.

4. Домашни дрехи за домашни любимци

Преобразувайте стара тениска в уютно облекло за вашия домашен любимец. Изрежете и подгънете тениската, за да пасне на вашето куче или котка. Вашият домашен любимец ще изглежда модерно и ще се чувства комфортно в нови дрехи.

5 лесни начина да "поправите" случайно повредени дрехи

5. Домашен килим

Съберете няколко стари тениски и ги нарежете на дълги ленти. Сплетете ги на дебели плитки и след това ги зашийте, за да създадете оригинален килим. Този килим ще има уникален дизайн и ще придаде уют на вашия дом.

6. Аксесоари за коса

Старите тениски могат да се използват за направата на красиви и удобни ленти за глава или ластици за коса. Просто нарежете тъканта на ленти и ги завържете заедно. Ще получите меки и еластични аксесоари, които няма да увредят косата ви.

7. Органайзер за дребни предмети

Ако имате стара тениска с интересна щампа, превърнете я в органайзер за дребни вещи. Изрежете предната част на тениската и я прикрепете към парче картон, като направите джобове за съхранение. Този органайзер е идеален за съхранение на малки предмети на масата или в банята.

Най-креативният начин би бил да използвате няколко или една тениска, за да създадете нови визии или декорации. Ако знаете как да шиете, има хиляди възможности.

Не бързайте да изхвърляте старата си тениска! Има много начини да ѝ дадете втори живот с малко креативност и усилия. Нека старите ви дрехи бъдат полезни и ви радват с новото си качество.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес