Не прекалявайте никога с тези храни, колкото и полезни да ви звучат, защото могат да навредят на здравето ви

4848
Не прекалявайте никога с тези храни, колкото и полезни да ви звучат, защото могат да навредят на здравето ви
Снимка: Pixabay.com

Изключително важно е разнообразното и балансирано хранене. То поддържа добрата форма на метаболизма ни и намалява рисковете от дефицит на жизненоважни хранителни вещества. Понякога да се откажем от любимите си храни може да е трудно, но за здравето ни е редно да правим подобни "жертви". А и разбира се, имаме ли мярка, можем да не се отказваме от нищо.

Разкриха тайната на перфектното кисело зеле

Кръстоцветни зеленчуци

Всеизвестно е, че карфиолите и броколите са страпно полезни и са богати на много хранителни вещества и антиоксиданти. Но прекомерното им хапване може да доведе до хипотиреоидизъм, който е дефицит на хормоните на щитовидната жлеза. Ако пък толкова обичате зеле, просто го гответе преди хапване.

Риба тон

Тя е много богата на живак, затова не е хубаво да се прекалява с нея. Живакът влияе неблагоприятно при деца, бременни жени и по-възрастните хора. Хапвайте по-леки варианти на тази риба или поне да е веднъж седмично.

Със сигурност не е необходимо да я спирате напълно, тя е много богата на протеини, но когато се хапва рядко, става чудесна добавка към всяко хранене.

Плодови смутита

3 храни, които трябва да ядете през октомври, за да подобрите здравето си

Диетата през октомври е от изключително значение за стимулиране на имунната система и подготвяне на организма за тежката зима, затова е...

Плодовите смутита бяха издигнати на пиедестал и се превърнаха в един от символите на здравословното хранене. Това обаче не е точно така. Да, чудесен заместител са на парчето торта, когато ни се хапва нещо сладко, но да приемаме смути вместо вечеря например не е по-далеч от нездравословното, от колкото десерта, защото те също са богати на много захар. Ако толкова държите на това като част от диетата си, махнете плодовете от него и сложете зеленчуци, където нивата на захар са доста по-ниски.

Сушени плодове

Перфектни за закуска или преди тренировка, но при всяко друго време трябва да се внимава с тях, защото са препълнени със захар. Макар и да са част от всяка диета и дори тези свързани с отслабването, те могат да провалят целите ви. Внимавайте с приемането им, смалете го до минимум.

Мюсли и зърнени храни

Почти няма такава зърнена закуска, в която да няма някаква форма на захар. Когато ги хапваме с мляко, лесно свикваме, стават ще по-вкусни, а всъщност са изпитание за стомаха. Заради обработката им, която води до вида им, често губят голям дял от полезните си вещества. Затова на закуска по-скоро хапвате порция безполезни въглехидрати, което не е точно здравословно.

Рецептата на руски феномен срещу всяка болежка

Елена Зайцева е най-известната билкарка в цяла Русия. Лечителката познава повече от 1100 вида билки и тяхното приложение при различни з...

Консервирани домати и доматено пюре

Проблемът при тях не е точно храната, а самото съхранение и съдът в който са. Кутийката им може да оставя остатъци от смолисти вещества, които имат в себе си Бисфенол А, а той се свърза с много заболявания. Доматите са с много висока киселинност, което от своя страна е условието бисфенолът да прониква в тях.

За най-силен имунитет: Плод от бодлив храст вместо синтетика от аптеката

Оризови крекери и хрупкав хляб

Всички обичаме да имаме нещо за хрупане под ръка, дори да го ползваме като лека закуска, но всички хрупкави крекери и пръчици не са без последствия, особено когато прекаляваме с тях. Не забравяйте, че това е просто въглехидрат, наръсен обилно със сол или подправки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

7 грешки, които често се допускат на първа среща

Всичко, което трябва да знаете за мъжа Телец

За жените над 40 години - тази мода им сваля по някоя друга година

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

Как да увеличите доходите с помощта на нумерологията: 3 съвета, които работят безупречно

10 неочаквани начина да използвате домакинско фолио

20 необичайни начина да използвате парче сапун

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно