Не само плочки: Цветовете, които са подходящи за банята

8067
Не само плочки: Цветовете, които са подходящи за банята
Снимка: jarmoluk / Pixabay

Най-често при ремонт собствениците на апартаменти се концентрират върху хола, спалнята и кухнята. На банята се обръща малко внимание, въпреки че дори и с малък бюджет можете да създадете интересно пространство, което няма да се ограничава до бели плочки. В модерния интериор дизайнерите все повече се обръщат към боядисване на стените в банята. През 2023 г. в тенденция са ментовите, пудрените и въгленовите нюанси.

Въглен

Най-благородният нюанс е антрацитът, който ще придаде на вашата баня изискан вид. Цветът на въглен наподобява "мокър асфалт" и е между черно и сиво. С него можете да направите една акцентна стена, да включите детайли или да изберете тъмна баня. Добавете голям брой акцентни светлини към интериора с интересни абажури. Най-често баните нямат прозорци, а тъмните нюанси крадат много светлина, която трябва да се изравни.

С тези бабини трикове само за 5 минути всяка баня ще свети от чистота

Пудра

Скъпа класика и спокойствие. Ето как можете да опишете пудрата. С този термин не се нарича един конкретен нюанс, а група от цветове - от бледо розово до кафяво с някакъв подтон. Най-често това е малко приглушен и неутрален цвят. Настройва ви в спокойно настроение и релаксира. За интериора на банята можете да изберете пудрово синьо, акцентиращо върху една стена или двойно боядисване: долната част е бяла, а горната част е синя.

Тотално бяло

Една изцяло бяла баня може да не изглежда много оригинална, но определено изглежда изключително стилна. В съчетание с шикозни черни и дървесни акценти, това е минималистична мечта. Основното нещо е да избягвате малките, старовремски бели плочки.

6 грешни техники за декориране на баня и как да ги поправите

Градински чай

Нюанс на градински чай, или по-конкретно - пустинен градински чай ("пустинен градински чай") - находка на Pantone Color Institute, която не е загубила своята актуалност от 2016 г. насам. Описват го като "сив със зелен подтон". “Градинският чай” в интериора ви позволява да създадете универсална основа чрез използването на цветова палитра от светли до богати тонове, които са в хармония с голям брой текстури. Това решение е енергийно силно, но в същото време деликатно, което ви позволява да направите пространството удобно. Избирайки този цвят за баня, вие ще получите пространство за релакс и уединение. “Градинският чай” е в перфектна хармония с черни и златни елементи. Белите детайли, като сапунерки, четка или завеса за баня, също ще изглеждат добре.

Преди това дизайнерите говориха за начини за визуално увеличаване на банята. Това ще помогне за избора на правилната цветова схема и отхвърлянето на различни модели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Свеж вид: 10 начина да освежите насълзените очи

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

4 признака на женска небрежност, които отблъскват мъжете

Защо младите мъже харесват по-възрастни жени: 9 причини

5 досадни навика, които слагат край на връзките – имате ли ги?

Знаете ли какви жени уважават мъжете най-много?

Кои неща в нашата кухня обикновено използваме неправилно и къде грешим?

Защо самолетите летят на над 10 километра височина?

9 основни грешки при гладене и как да ги избегнем

7 тайни ще ви помогнат да държите наднорменото тегло под контрол

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com