Необичайните употреби на лакочистителя в домакинството

5966
Необичайните употреби на лакочистителя в домакинството
Снимка: iStock

Основата цел на лакочистителя е да почиства лакът от ноктите ви. Само, че той може да се използва за различни неща, за които дори не сте подозирали. В следващите редове ще ги изброим и сме сигурни, че ще имате вече винаги под ръка един лакочистител.

Следи от чай

Те могат да останат най-често върху порцелана. Това е чувствителен материал и не позволява да използвате агресивни препарати. На помощ идва и лакочистителя. Сложете малко на памучен тампон и нанесете върху засегнатите участъци. След това измийте със сапунена вода, а накрая с чиста. Порцеланът ще остане почистен и запазен.

11 необичайни приложения на лакочистителя за нокти

Знаете ли, че лакочистителят може да се използва не само за премахване на лака от ноктите? Той има и куп други приложения, за които вер...

Следи от различни препарати за коса

Неусетно от употребата на шампоани, маски и балсами за коса, могат да останат следи. Вместо да използвате агресивни препарати, които ще повредят плочките и гарнитурата на банята, можете да прибегнете отново до лакочистител. Той е достатъчно силен, за да отстрани всяко петно. Нужно е само да го разредите с вода, за да ви стигне за цялото помещение.

Дезинфекция

Всяка жена използва пинсети, самобръсначки, различни инструменти за педикюр или маникюр. Те са достатъчно много и дребни, така че да ви откажат от почистването, а и то би ви отнело наистина цял ден. Вместо да губите време, сложете ги в лакочистител за около 10-15 минути. Мръсотията и различните бактерии ще паднат от тях, а изплакването с вода ще ги направи отново готови за употреба.

Почистване на бели маратонки

Вече сте опитали да ги пуснете в пералнята, но мръсотията си стои. Опитали сте и различни препарати против петна, но и това не помага. Вземете тампон и сложете малко лакочистител. След това третирайте петната и изплакнете с вода. Ако все още има следи, повторете отново.

Като средство за разтваряне на различи субстанции

Лакочистителят може да бъде верен помощник в домакинството

Всеки знае как да използва лакочистител - той премахва стария маникюр от ноктите. Но мнозина дори не осъзнават, че тази течност може да...

Основното действие на лакочистителя е да разтваря. С него можете да премахнете маслото от различни инструменти или следите от лепенки. Ако сте правили наскоро ремонт, то премахнете лепилата и боята от стъклата с лакочистител. Обикновените препарати за прозорци често не се справят с тази част или ако подействат, то трябва да престоят известно време. С лакочистителя няма да имате такива проблеми.

Когато го разтворите във вода, с него ще можете да почистите и различни трудни места за достигане. Такива са клавишите на клавиатурата или пък дистанционното. Разтворете малко лакочистител във вода и вземете клечка за уши. Само за няколко минути ще сте почистили и двете неща, без да остава течност между копчетата или клавишите, която да попречи на нормалната им работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com