Необикновени барове по цял свят

4241
Необикновени барове по цял свят
Снимка: South African Tourism / CC BY 2.0

За да попадне едно заведение в категорията „необикновени“, то трябва да впечатлява не само със своя асортимент, но и с необичайната си атмосфера, която се постига чрез уникален дизайн и обслужване.

Бар «Cheers» - Белорусия. Ето един от най-впечатляващите барове в Белорусия, който предлага необичаен интериор и най-добрите ди-джеи на страната. Заведението изненадва с огромен избор на различни марки уиски тип „бърбън“ и разнообразни коктейли – например, 20 различни версии на Old Fashion, официален коктейл на Международната асоциация на барманите.

Бар „Клиника" – Сингапур. Този бар в Сингапур е оформен в болничен стил с „реанимационни“ легла, а персоналът е със съответните бели престилки. Поръчките се сервират в спринцовки, от които питието се налива в стъклени колби. Много посетители идват тук не толкова за напитките, колкото за нови емоции.

Бар „Баобаб" – Южна Африка. Баобабът е дърво сред африканските пустини, което се счита за едно от най-дебелите в света. Едноименният бар се намира точно, където му е мястото: в ствола на баобаб, който, между другото, е на повече от 6 хиляди години, а височината му е около двадесет метра. Самият бар е разположен сред короната на площ от около 50 кв. м. В него има естествена изба за охлаждане на напитки, прокарани са електричество и стационарен телефон.

Бар „НАСА" – Индия. Да, този път НАСА не е в САЩ, а в Индия. Този бар е декориран в стила на космическа станция - характерна синя светлина, а за персонала - униформи на астронавти. Вечер се представя лазерно шоу.

„Къща на река Зулункуни" – Малави. Този бар се намира в Малави и е направен във формата на къща край реката. Състои се от 3 секции във формата на сгради със сламени покриви. Наблизо има живописен водопад, както и ресторант в истинска пещера. Електричество няма, затова напитките се съхраняват в хладилници, които работят с керосин. Пътуването от най-близкия град ще отнеме около три часа.

Бар „Пеликанът на Флойд" – Ямайка. Това интересно заведение на пръв поглед е обикновена дървена барака, но определено вашето пътуване до Ямайка няма да е пълноценно, ако не го посетите. Тук може да вечеряте в пълен лукс, да пиете най-добър алкохол и след това да посетите великолепния басейн. До бара се стига само по вода – с лодка.

Бар „На високия хълм" – Бразилия. Това място се намира в Рио де Жанейро на надморска височина от почти четиристотин метра. Можете да стигнете до тук с помощта на специален лифт или сами да се изкачите, като втория вариант е доста изморителен. Вярно, изкачването на хълма ще ви струва доста усилия – но великолепният пейзаж компенсира всичко.

Бар „Лагуна" – Исландия. Този бар се намира в известната Синя лагуна в Исландия, която е истински курорт с горещи извори, но не съвсем обикновени - а сред снегове и ледове. Тук всичко е обмислено до последния детайл. В бар „Лагуна“ ще Ви предложат качествени напитки (алкохолни и безалкохолни), както и закуски към тях, вкусни десерти, плодове и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Как да имаме най-шарените великденски яйца?

Не сте очаквали: Топ 4 на най-страхливите зодии

Как да си направим сами боя за яйца

Как най-лесно се белят пъдпъдъчи яйца

Защо мигаме с очи?

Кога е полезно да се ядат сурови фъстъци и кога не?

Помага ли за отслабване ходенето по 1 час всеки ден?

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

17 неща в къщата, които крадат здравето ви ден след ден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно
Колко време се пече агнешкото месо, за да е най-сочно

Това е въпрос, чиито отговор всяка домакиня трябва да знае, ако иска да се представи наистина добре в кухнята и да блесне със своите кулинарни умения. Днес...