Нещата, които никога не трябва да изхвърляте в тоалетната чиния

10029
Нещата, които никога не трябва да изхвърляте в тоалетната чиния
Снимка: iStock/Guliver

Тоалетните ви позволяват да изхвърляте човешки отпадъци, но те не са подходящи за изхвърляне на други предмети. Има само три неща, които могат да се отмият без последствия: урина, изпражнения и тоалетна хартия. Изхвърлянето на част от битовите отпадъци по този начин, вместо да се изхвърля в боклука, може да запуши дренажните тръби, да замърси водоснабдителната система и да навреди на околната среда.

Наемането на професионалист за почистване на запушена канализация може да струва доста, да не говорим за неудобството, причинено от неработещата тоалетна. Нашите напомняния за правилата ще помогнат за предотвратяване на възникване на подобна ситуация. Ще си спестите ненужен стрес и ненужни разходи, ако избягвате изхвърлянето на определени предмети в тоалетната.

Много често се случва в повечето домакинства хората да изхвърлят боклуците си в тоалетната чиния, вместо в кошчето или случайно да попадат предмети там. Такъв тип отпадъци са коса, тампони или дамски превръзки, лекарства и други неща, без да сме наясно че така замърсяваме околната среда. Нека видим кои още неща не бива да изхвърляте в тоалетната.

Мокри кърпи

Без значение от техният вид, не е редно да се хвърлят в тоалетната, защото са направени от памук, здрави са и не се разраждат лесно, както например тоалетната хартия. А също така могат да предизвикат и запушване във вашата канализация, което да доведе до допълнителни проблеми и разправи с водопроводчик.

Лейкопласт

На всеки един от нас поне веднъж може да се случи да изхвърли лейкопласти в тоалетната чиния, които също не са биоразградими като материал и освен запушване на тоалетната, ще доведе и до замърсяване на околната среда. 

Пясък от котешката тоалетна

Често, когато почистваме котешката тоалетна се случва освен с изпражненията, да изхвърлим и малко количество пясък, което също може да предизвиква запушване на тръбите.

Угарки от цигари

Дори да ви се струва, че фасовете и угарките от цигари са лесно разградими, това далеч не е така, даже напротив силно замърсяват околната среда.

Презервативи

Лесно е да пуснете водата в тоалетната и да си мислите че не са проблем. Но често като попадне вода в тях те се издуват като балон и отново могат да запушат канализацията ви.

Памук и памучни тампони

Те също не са лесно разградими и могат да предизвикат запушване на тоалетната.

Храни и мазнини

Не е добре да изхвърляте храна в тоалетната, както и много мазни неща. Защото те се втвърдяват и могат да предизвикат запушване на канализацията и да блокират тръбите, което да ви навлече сериозни проблеми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Как да се преборим с чувството за малоценност?

Защо суровите броколи са по-полезни от задушените?

Кога ставаме стари: Интересно изследване

Най-разтърсващото любовно българско стихотворение

Любовен съвет за всяка зодия за 29 април 2024

Таро хороскоп за 29 април 2024

Много мъдра притча за майката, която съсипала сина си с грижите си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com