Нетрадиционните приложения на сухия шампоан

813
Нетрадиционните приложения на сухия шампоан
Снимка: iStock

Сухият шампоан е от любимите продукти на повечето дами. За това има причина – лесно и бързо оформяне на косата, което ви позволява да се справите и спасите положението в последния момент. В следващите редове ще видите и още нестандартни приложения на сухия шампоан.

За небрежни къдрици

Ако искате да имате страхотни къдрици, то използвайте сух шампоан. Напръскайте в корените, а след това нанесете в краищата, преди да използвате маша, за да оформите къдриците си. Ефектът е гарантиран.

За обем

Да, използвате го в корените, за да прикриете омазняването. Нишестето прилепва върху косъма, което води до увеличаване на диаметъра и в крайна сметка получавате обемът, който искате и ще издържи до вечерта.

Като стилизиращ продукт

Продуктите за стилизиране прекалено много утежняват косата. Вместо да ги използвате, то можете да вземете сух шампоан. Той ще го направи косата по-прибрана и оформена.

За оформяне

Как да използвате сух шампоан?

Сухият шампоан е предназначен за бързо освежаване на косата, например когато нямате време да я измиете. Козметиката, освен че освежава ...

Измитата коса е прекалено гладка, за да бъде оформена в прическа. Нанесете малко сух шампоан и ще можете да оформите плитка или кок. Така ще спестите време и няма да се чудите как да си направите прическата. Дори да сте си измили косата вечерта, а прическата да я правите сутринта, то отново ще свърши работа.

Абсорбира излишното

Ако сте прекалили с продуктите за подхранване, то сложете малко сух шампоан. Оставете го да подейства известно време и след това разрешете. Ще видите как излишното просто е попито и косата не е толкова утежнена.

За да оформите веждите си

Да, можете и за това да го използвате. С негова помощ по-лесно ще им придадете форма и ще и ги срешете. Ако нямате сух шампоан, за тази цел можете да използвате и балсам за устни. С шампоана обаче ще станат по-гъсти, заради нишестето в него.

Какви са предимствата и недостатъците на сухите шампоани за коса

На сутринта нямате достатъчно време да измиете, подсушите и оформите косата си? Няма проблем, сухият шампоан винаги ще ви спаси! Вече о...

Заместител на дезодорант

При спешни случаи можете да го използвате и за това. Заради нишестето ще имате сухи подмишници и следователно няма да имате лоша миризма. Повечето продукти имат и приятен аромат. Разбира се, това е само за спешни случаи и не е препоръчително да заместите традиционния дезодорант.

За да предотвратите протриване

Това може да се направи и с пудра, но ако нямате – сух шампоан. През лятото, когато се потим повече, сложете малко от продукта върху бедрата си или в обувките. По този начин ще избегнете неприятно протриване в тази област и получаването на рани.

Сухият шампоан има своите приложения и е добре да имате винаги един такъв за спешните случаи. Също така, не го забравяйте и в куфара си, когато отивате някъде – винаги ще се намери за какво да го използвате.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Съберете цифрите си на раждане и надникнете в бъдещето

Как да се научите да управлявате собствените си сънища: 5 ефективни метода

Могат ли бременните жени да отидат на гробища: какво казват магьосниците и свещениците?

Колко време се варят яйцата за боядисване?

Как се пише: опасност или опастност?

Това са зодиакалните знаци с най-добрата интуиция!

Най-добрата рецепта за веган бъркани яйца

Защо първото боядисано великденско яйце задължително е червено?

Сварете яйцата така, за да издържат по-дълго

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com