Невероятните скрити качества у левичарите

2589
Невероятните скрити качества у левичарите
Снимка: iStock

Според Американската психологическа асоциация 10 процента от населението са левичари. Според проучване в Journal of Mental and Nervous Disease е значително по-вероятно музикантите, художниците и писателите да бъдат левичари. Противоречиво проучване на повече от 1000 души обаче развенчава мита, че хората с десния мозък са по-креативни от хората с левия мозък. Установено е, че никой няма доминираща страна на мозъка и двете страни участват в творчеството.

Използването на лявата ви ръка в тези страни ще ви доведе неприятности – Вижте защо

Имат намален риск от някои здравословни проблеми

Невробиолозите не обичат левичарите. Ето защо

Левичарите често се чудят защо не ги подбират при изследвания на мозъка и защо се предпочитат изключително десничари за тази цел. &bdqu...

В проучване, публикувано в Laterality, е установено, че левичарите имат по-ниско разпространение на артрит и язви. Вероятно обаче няма нищо общо с вашата ръка. Изследователите смятат, че това е свързано с основната ДНК, която създава левичарството – гените, които са свързани с левичарите.

Вие сте по-добър от навигация

Левичарите имат умение да четат карти, да помнят местата за паркиране и да измислят как да стигнат от точка А до точка Б? Според класическо проучване изследователите са забелязали, че левичарите показват по-нисък процент на грешки в теста за пространствена ориентация, отколкото десничарите. Пространствените умения винаги ще бъдат важни (да, дори в ерата на GPS) – никога не знаете кога вие и вашите десничари колеги ще се изгубите в гората и ще можете да спасите ситуацията.

Левичарите са по-добри във видеоигрите

По-даровити ли са левичарите?

В много случаи левичарството е генетично и не е свързано със заложбите на човека. Това каза психологът доц. Маргарита Бакрачева в интер...

Преди да попитате: Не, това не е свързано с конкуренцията. Изследвания от Австралийския национален университет показват, че хората с лява ръка превъзхождат десничарите в обработката на голямо количество информация с бърза скорост... като стрелба по врагове, избягване на зомбита и избягване на сблъсъци с автомобили. Тези констатации могат да бъдат разширени и отвъд екрана на компютъра. Например, вие вероятно сте по-добри в усвояването на списъка с неща, които майка ви ви е казала да направите по време на последното си телефонно обаждане, отколкото вашите колеги десничари.

Почеркът ви разкрива какъв човек сте

Членовете на вашето семейство с дясна ръка са по-сходни на вас, отколкото си мислите

Докато хората са склонни да теглят граница в пясъка между левичари и десничари, изследванията започват да показват, че не е толкова просто. Проучване установява, че десничарите, които са имали кръвни роднини левичари, показват подобни мозъчни движения като левичарите, когато им е поставена езикова задача, докато десничарите без роднини с лява ръка реагират доста по различен начин. Какво означава това? Ако сте единственият левичар в семейството си, можете да се почувствате успокоен от факта, че членовете на вашето семейство с дясна ръка вероятно ви разбират по-добре, отколкото си мислите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това
Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Листата от маруля са перфектна добавка към много ястия, салати и сандвичи. Единственият недостатък е, че салатата може да загуби своята свежест...