Нов подход при използването на парфюм

1495
Нов подход при използването на парфюм
Снимка: iStock/Guliver

Вероятно всеки от нас, поне веднъж в живота си, се е озовал в ситуация, когато при влизане в стаята ни е посрещнал непреодолимият аромат на парфюм. Миризмата буквално ни спира дъха и ни замайва. Дори от отсрещната страна на стаята имаме чувството, че миризмата е навсякъде и просто се питаме дали някой не е разлял цялата бутилка върху себе си?

Прекомерното нанасяне е най-честият пример за неумело използване на парфюм. Дори относително приятен аромат във високи концентрации може да създаде проблеми както за околната среда, така и за потребителя. Колкото повече, толкова по-добре, но макар и все по-рядко, все още изглежда на мода - някак си забравяме за какво е предназначението на парфюма...

Парфюм, създаден в колаборация с българин, предизвика фурор сред ютюбъри от цял свят

Искате ли да ви издадем една тайна? Хората които ухаят добре са много по-атрактивни и привлекателни! Сега си представете, че има парфю...

- Парфюмите, които носим, трябва да ни радват. Това е основното правило, което трябва да следваме, когато избираме аромат за себе си. Второто, също толкова важно нещо е способността да се приспособи ароматът към случая.

- Казваме, че парфюмите се носят като дрехи. Дрехите, които носим, изразяват стила ни, но със сигурност всички сме чували за приспособяване на дрехите към случая и знаем какъв е дрескодът. Що се отнася до парфюмите, можем да приложим и някои универсални принципи на елегантност към тяхната употреба, но трябва да помним, че ароматът е нещо повече от облеклото, защото хората, които срещаме ще възприемат аромата ни - а от тук и самите нас.

- Трябва да помним, че не сме сами и да се опитваме да не „безпокоим“ другите, например с твърде интензивна миризма. Сред професиите, където това е много важно, са здравните работници и учителите.

- За бизнес среща можем да се съсредоточим върху по-просторни и дискретни аромати. Струва си обаче предварително да проверите каква култура преобладава на мястото, на което отивате. В някои компании, особено в Скандинавия, използването на всеки парфюм е дори нежелателно. Използването на парфюми на места като ресторанти, където гостите искат да помиришат храната, а не други гости, също може да бъде противоречиво.

Как да изберем точния парфюм?

Светът на парфюмите и ароматите е заобиколен от много митове. Как да не попаднете в уловката на маркетинговите трикове и да намерите ар...

Най-важното правило за елегантно използване на парфюмите трябва да бъде умереността и да отчитаме чувствата на хората, които ни придружават. Ако познаваме тези хора и знаем реакцията им към конкретни парфюми, изборът ще бъде по-лесен.  Малко по-трудно е, когато се срещаме с хора, които не познаваме.

А знаете ли за изкуството на заместването?

Ако искате да съгласувате собствените си предпочитания с възможностите и обонятелната чувствителност на хората, които срещате, би било добре да имате няколко различни парфюма. Особено когато харесваме тежки и силни аромати, нека помислим дали е по-добре да си купим нещо с подобни нотки, но малко по-леко. По този начин ще можем да заменим един аромат с друг, в зависимост от изискванията на случая.

Както виждаме, използването на парфюми, макар и на пръв поглед да е тривиално, може да изисква малко внимание и планиране от нас, така че ароматът да радва както нас, така и обкръжението ни. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези опасни мебели никога не трябва да се държат в спалнята

3 неща, които трябва да промените в закуската си, за да отслабнете

4 начина да накарате мъжа Скорпион да бъде обсебен от вас

Мачкат всички по пътя си: Тези зодии са най-големите кариеристи

Експерти: 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла

Фешън икони: Жените от тези зодии са най-стилните

Защо имаме замъглено зрение сутрин?

Как да пием чай правилно?

5 храни, за които да забравите след тренировка

5 храни, за които да забравите след тренировка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com