Новолуние в Овен - време за стоицизъм и съзидание

73372
Новолуние в Овен - време за стоицизъм и съзидание
Снимка: Thinkstock

В 21,44 часа днес, 30 март, настъпва новолуние в знака Овен. Трудно е да се нарече благоприятно това астрологично събитие, тъй като Слънцето има напрегнати аспекти с Плутон и Юпитер, но най-важното – приближава се към неспокойния Уран и всичко това в знака на Овена.

Тази комбинация е предпоставка за взривоопасни ситуации. Ето какви са тенденциите и начините да избегнем риска в този напрегнат период.

Пълнолуние в Дева – съвети за всички зодии

Днес, 16 март от 19,08 ч. настъпва пълнолуние, което ще премине в знака на Дева. Ето какви ще са особеностите на това асторологично съб...

Важно е сега да определим най-важните сфери, където някой може да ни завари неподготвени. Новолунието засяга взаимодействието между Слънцето и Луната, а това винаги са теми, засягащи родителите и децата, семейството, отношенията във връзката.

Освен това Слънцето и Луната са свързани с темата за здравето и самочувствието. В дните на новолуние умението за адаптиране е понижено, интуицията е притъпена и разумът взима надмощие над нея. Но и това намалява и усета за опасност и страх.

Като добавим присъствието на избухливия огнен Овен, знакът на началото, напрежението, идващо от Плутон – готовността да се върви срещу обстоятелствата, желанието да се руши, тревожността на Юпитер- желанието да се постигнат целите, идеалите сега и веднага!

Ето в подобни ситуации се стига до взимането на необмислени  и крайни решения, избухливост, желание да се махне с ръка на всичко, липса на желание да чуеш доводите на другите, намалена способност за разбиране, войнственост и агресивност.

Колкото и да ви се иска точно сега няма да може да реализирате идеите, а и не трябва. Поне не в този период.

Внимание: 79 дни ретрограден Марс

На всеки 22 месеца Марс обръща посоката на движението си и се намира в ретроградна фаза за около 80 дни. Тази година ретроградният пери...

В дните на новолуние е възможно да се появи желание за отстояване на доброто име, честта и достойнството или точно обратното – човек не се интересува от моралните въпроси и може дори да проявят недобросъвестност в много аспекти от живота си.

В тези напрегнати дни най-добре не планирайте нищо важно, независимо за кой аспект от живота се касае.

Отложете сключването на сделки, особено финансови, премествания, полети, сериозни покупки. Не започвайте изясняване на отношения с близките си. Избягвайте провокациите и интригите. Обидите пропускайте покрай ушите си и не си ги слагайте на сърцето.

Овенът изисква един по-рязък отговор, дори избухване на всяко предизвикателство от външния свят. Под негово влияние човек може да извади всички "скелети от гардероба".

Провокации несъмнено няма да липсват. Този, който отговори на нея ще „изгори” за секунда. Мобилизирайте цялата си душевно смелост и самоконтрол да „изгорите” всичко, което ви пречи в живота: обиди, страхове, тревоги, опасения, неизказани думи, неизплакани сълзи, всичко, което ви пречи да сте по-щастливи, истински и здрави.

Меркурий започна своето ретроградно пътешествие

Днес, 7 февруари Меркурий стана ретрограден, макар че още от средата на януари започна своето пътешествие от Водолей  към Риби и о...

Не обвинявайте света за неуспехите си, а погледнете себе си. Пътят на разрушението е това да съсипеш всичко около себе си, като криво огледало, в което ни е толкова неприятно да се оглеждаме. Пътят на съзиданието е да разрушиш всички стереотипи у себе си, навици, които пречат да погледнем на себе си честно и откровено.

Това е прекрасно време за психологическа работа над самите нас. Уран, който ще се слее със Слънцето в първите дни на Април, отговаря за рязкото и внезапно обновление. Това бърз и неочакван преход от едно състояние в друго.

Обновяването, винаги е съпътствано от криза. Когато човек не забелязва тенденциите и не иска да се промени и критичната ситуация протича тежко за него, той може да понесе загуби – материални и психически.

Никой не може да избяга от влиянието на Уран. Не бива да се забравя обаче, че нито Уран, нито Плутон обичат страхливците и тези, които бягат от проблемите. Това не означава да влизате в открит бой и да предизвиквате подобни ситуации, но ако вече има такава, не бива да я игнорирате.

Вижте още интересни статии за астрология, отношения, семейство и психология в sroditeli.com

Настъпва месецът на Водолея

Понеделник, 20 януари започва с астрологичното събитие на преминаването на Слънцето в знака на Водолея.  Деловата активност ще се ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Тези 5 зодии са най-добрите градинари
Тези 5 зодии са най-добрите градинари

Някои зодии са надарени с особена магия: от тяхната енергия на лехите идва такава красота, на която всички останали знаци трябва да завиждат. Нека...